Za nami siódma już odsłona Kolacji Mistrzów

Za nami siódma już odsłona Kolacji Mistrzów

Już po raz siódmy w Dworzysku w Szczawnie-Zdroju, na zaproszenie Wojciecha Harapkiewicza, spotkali się wyjątkowi Szefowie Kuchni, by wspólnie przygotować kolację degustacyjną, a równocześnie wesprzeć Fundację Happy Kids zajmującą się m.in. Rodzinnymi Domami Dziecka.

Wraz z gospodarzem swoje dania przygotowywali Łukasz Konik, Aleksander Baron, Mariusz Gachewicz, Dawid Łagowski, Grzegorz Fic, Bartosz Fabiś, Michał Kozłowski i (już po raz drugi) Ernest Jagodziński. Smaki, zapachy, emocje zamknięte w siedmiu setach dań zachwyciły absolutnie każdego, a kulinarne dzieła sztuki dopełniało specjalne dobrane wyśmienite wino oraz opowieści i anegdoty poszczególnych Szefów Kuchni oraz gościa specjalnego - Justyny Adamczyk z Gault & Millau Polska 2019.

Mimo, że VII Kolacja Mistrzów w Dworzysku to już historia, to w planach Wojciecha Harapkiewicza są kolejne edycje mistrzowskich wieczorów, a także inne kulinarne wydarzenia na najwyższym poziomie z Dworzyskowym Konkursem Kuchni Myśliwskiej na czele, który zaplanowany jest na 1 czerwca 2019 r. Zapraszamy więc do Dworzyska w Szczawnie-Zdroju