Znamy pierwszych jurorów konkursu

Znamy pierwszych jurorów konkursu "Czas na rybę!"

Organizatorzy październikowego wydarzenia powoli odkrywają karty dotyczące nazwisk jurorów. Jednym z nich w konkursie dla Szefów Kuchni będzie Adam Chrząstowski.

Konkurs kulinarny "Czas na rybę!" odbędzie się podczas Święta Karpia w Niemodlinie w Zamku Książęcym, w dniach 5-6 października 2019 roku.

W pierwszym dniu o zwycięstwo w konkursie na najlepszą potrawę z karpia walczyć będą uczniowie szkół gastronomicznych z terenu województwa opolskiego. Natomiast drugiego dnia w szranki staną Szefowie Kuchni z całej Polski.

W związku ze zbliżającym się konkursem organizatorzy postanowili ogłosić pierwszych jurorów, oceniających dania przyrządzone przez zawodników.

Zostali nimi Iwona Niemczewska - szef kuchni i właścicielka restauracji "Z drugiej strony lustra" w Szczecinie oraz Adam Chrząstowski - prezydent Akademii Bocuse d'Or Poland.

Iwona Niemczewska jest międzynarodowym sędzią kulinarnym i trenerem. Reprezentuje Polskę jako ekspert w dziedzinie gotowania w mistrzostwach World Skills i Euro Skills. Ponadto jest sędzią prestiżowego międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020.

Z kolei Adam Chrząstowski w latach 2014-2019 był szefem kuchni w restauracji "Ed Red" w Krakowie i Warszawie, wyróżnionej przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin oraz Gault & Milleau. Od lutego tego roku prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa. Prowadzi consultingi, audyty, warsztaty kulinarne oraz pokazy promocyjne w Polsce i za granicą.

Więcej informacji o kolejnych jurorach konkursu "Czas na rybę!" wkrótce.