Znamy uczestników konkursu

Znamy uczestników konkursu "Czas na rybę!"

W dniach 5-6 października 2019 roku w Zamku Książęcym w Niemodlinie odbędzie się druga edycja kulinarnego konkursu "Czas na rybę!". Organizatorzy ogłosili uczestników zarówno w konkursie dla szefów kuchni jak i uczniów szkół gastronomicznych.

Kulinarny konkurs "Czas na rybę!" organizowany przez RLGD "Opolszczyna" podczas 9. Wojewódzkiego Święta Karpia Opolskiego odbędzie się w dniach 5-6 października 2019 roku w Zamku Książęcym w Niemodlinie.

Pierwszego dnia o zwycięstwo w konkursie na najlepszą potrawę z karpia powalczą uczniowie szkół gastronomicznych z terenu województwa opolskiego. Natomiast drugi dzień to zmagania Szefów Kuchni z całej Polski.

Organizatorzy ogłosili listę uczestników, którzy wezmą udział w obu konkursach.

W konkursie dla uczniów szkół gastronomicznych - 5 października 2019 roku - o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego oraz maślanki konkurować będą:

- Zespół Szkół Rolniczych im. T. Kościuszki w Namysłowie, w składzie: Weronika Biała, Wiktoria Duszyńska

- Zespół Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie Wielkopolskim, w składzie: Daniel Pelechaty, Izabela Uberman 

- Zespół Szkół Rolniczych im. T. Kościuszki w Namysłowie, w składzie: Miłosz Mikołajczyk, Joanna Czubkowska

- Zespół Szkół Ekonomicznych Technikum nr 2 im. Komisji Edukacji Narodowej z Wodzisława Śląskiego, w składzie: Anna Elsner, Sylwia Smyczek

- Zespół Szkół nr 1 im. Powstańców Śląskich z Kędzierzyna-Koźle, w składzie: Julia Lerch, Julia Myszka.

Natomiast w konkursie dla szefów kuchni - 6 października 2019 roku - o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego i maślanki rywalizować będą:

-  Zespół z MUSI SUSHI z Lublina, w składzie: Michał Gasz, Krzysztof Kaźmierczak

- Zespół z Restauracji Radisson Blu z Krakowa, w składzie: Bartosz Lenda, Patryk Studziński

- Zespół z Restauracji Bajka z Grodźca, w składzie: Marcin Klich, Kevin Cwielong

- Zespół z Restauracji Podpromie Anna Pietrasz z Rzeszowa, w składzie: Seweryn Bałchan, Rafał Rzeszutek

- Zespół z Restauracji Bania sp. z o.o. z Białki Tarzańskiej, w składzie: Adrian Rosół, Szymon Szlembarski

Zawodników w konkursie dla szefów kuchni oceniać będzie Jury w składzie: Adam Chrząstowski, Wojciech Harapkiewicz, Marcin Soból, Krzysztof Szulborski, Walentyna Jałocha, Krzysztof Malinowski oraz Tomasz Smoczyk.

Oba konkursy odbędą się już niebawem - w dniach 5-6 października w Zamku Książęcym w Niemodlinie.

Więcej informacji na www.swietokarpia.pl