Znamy uczestników tegorocznego konkursu "Czas na rybę"
Już 3-4 października 2020 r., na Zamku w Niemodlinie, odbędzie się kolejna edycja Konkursu "Czas na rybę". Znamy uczestników!
W Konkursie dla Szefów Kuchni 4 października 2020 roku o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia opolskiego i sera koziego z Kozi Dar konkurować będą:
- Arkadiusz Dziakowski i Mariusz Drałus z Restauracja Agawa z Wrocławia
- Norbert Koch i Jan Krawczyk z Bursztynowa Bistro z Warszawy
- Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak z Art Hotel z Wrocławia
- Bartosz Lenda i Patryk Studziński z Radisson Blu Hotel, Krakow
- Marek Filimowski i Szymon Tomaka z Grand Hotel Boutique z Rzeszowa
- Tomasz Mielniczuk i Tadeusz Węcławik z Gościniec Pod Lasem Hotel & Za Kulisami
W Konkursie dla Uczniów szkół gastronomicznych dzień wcześniej o zwycięstwo powalczą:
- Drużyna z Zespołu Szkół Ekonomicznych (Technikum nr 2) z Wodzisława Śląskiego, w składzie Anna Elsner i Sylwia Smyczek (zespół zajął w zeszłym roku pierwsze miejsce)
- Drużyna z Zespołu Szkół Gospodarczych z Rzeszowa w składzie Sebastian Jawor i Karol Słowik
- Drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych (Technikum nr 9) z Wrocławia, w składzie: Wiktoria Madej i Jakub Januszkiewicz
- Drużyna z Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim w składzie: Piotr Kubiak i Wiktoria Szymczykiewicz
- Drużyna z Zespołu Szkół nr 7 im. Komisji Edukacji Narodowej z Wałbrzycha, w składzie: Filip Podwojewski i Bartłomiej Mikulski
- Drużyna z Zespołu Szkół nr 1 w Kluczborku, w składzie: Aleksandra Kordecka i Jessica Reszczyńska.
Gratulujemy wszystkim zakwalifikowanym drużynom!