Znamy zwycięzców Konkursu Kuchni Myśliwskiej

Znamy zwycięzców Konkursu Kuchni Myśliwskiej

1 czerwca 2019 roku na terenie Kompleksu Dworzysko w Szczawnie-Zdroju odbył się Konkurs Kuchni Myśliwskiej. Kto okazał się najlepszy w tym jednym z najważniejszych wydarzeń kulinarnych Dolnego Śląska?

Konkurs Kuchni Myśliwskiej odbył się 1 czerwca w Szczawnie-Zdroju na terenie Kompleksu Dworzysko.

Głównym celem Konkursu jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków kuchni polskiej, która wywodzi się z kuchni myśliwskiej.

Uczestnicy podczas Konkursu musieli wykazać się m.in. znajomością w przygotowaniu dań kulinarnych w autorskiej aranżacji zgodnie z obowiązującymi światowymi trendami. Było to wyzwanie, któremu podołały najlepsze pary szefów kuchni.

Wyniki Dworzyskowego Konkursu Kuchni Myśliwskiej:

I miejsce - Daniel Ulanowski i Damian Domagała - Hotel Natura Residence Restauracja Bluebell

II miejsce - Grzegorz Przebinda i Dawid Cieślar - Restauracja Fiorentina

III miejsce - Łukasz Kostrzewski i Bartosz Biały - Restauracja Ed Red

Nagroda specjalna - Patryk Bernaś i Grzegorz Czech - Restauracja Babinicz

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!