Znamy zwycięzców Konkursu Kuchni Myśliwskiej
1 czerwca 2019 roku na terenie Kompleksu Dworzysko w Szczawnie-Zdroju odbył się Konkurs Kuchni Myśliwskiej. Kto okazał się najlepszy w tym jednym z najważniejszych wydarzeń kulinarnych Dolnego Śląska?
Konkurs Kuchni Myśliwskiej odbył się 1 czerwca w Szczawnie-Zdroju na terenie Kompleksu Dworzysko.
Głównym celem Konkursu jest kultywowanie i utrwalanie dawnych polskich tradycji kulinarnych oraz szeroko pojęta edukacja dotycząca początków kuchni polskiej, która wywodzi się z kuchni myśliwskiej.
Uczestnicy podczas Konkursu musieli wykazać się m.in. znajomością w przygotowaniu dań kulinarnych w autorskiej aranżacji zgodnie z obowiązującymi światowymi trendami. Było to wyzwanie, któremu podołały najlepsze pary szefów kuchni.
Wyniki Dworzyskowego Konkursu Kuchni Myśliwskiej:
I miejsce - Daniel Ulanowski i Damian Domagała - Hotel Natura Residence Restauracja Bluebell
II miejsce - Grzegorz Przebinda i Dawid Cieślar - Restauracja Fiorentina
III miejsce - Łukasz Kostrzewski i Bartosz Biały - Restauracja Ed Red
Nagroda specjalna - Patryk Bernaś i Grzegorz Czech - Restauracja Babinicz
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!