SAGA Cook & Chill - papier o wzmocnionej strukturze

SAGA Cook & Chill - papier o wzmocnionej strukturze

Saga Cook&Chill to wersja papieru do gotowania, dodatkowo wzmocniona w procesie produkcji. Kluczowe właściwości to: wodoszczelność, wzmocniona struktura przejawiająca się większą wytrzymałością, tłuszczoszczelność.

Odporny jest na bardzo niskie, jak i wysokie temperatury. Papier nie przepuszcza wody oraz pozwala na cyrkulację powietrza, dlatego gotowanie w wodzie lub na parze w uformowanych z papieru sakiewkach pozwala zachować naturalny smak, aromat oraz składniki odżywcze potraw. Produkt obustronnie pokryty jest warstwą silikonu. Pozwala to na zredukowanie lub całkowite wyeliminowanie tłuszczu. Papier chroni naczynia oraz podajniki GN przed szybkim zużyciem, eliminuje problem wysuszonych lub przypalonych krawędzi oraz ułatwia wyjmowanie dań z form, w efekcie tego straty żywności są mniejsze. Używając papieru ograniczamy także ilość zmywanych naczyń, a co za tym idzie ilość zużywanych detergentów, wody oraz energii.

Produkty posiadają certyfikaty potwierdzające ich dopuszczenie do stosowania w kontakcie z żywnością,  są wolne od związków fluoru, biodegradowalne oraz kompostowalne. Więcej informacji o produktach można znaleźć na stronie internetowej producenta www.sagacook.com