15 marca - Dzień Piekarza i Cukiernika

15 marca - Dzień Piekarza i Cukiernika

Dziś swoje święto obchodzą wszyscy ci, którzy na co dzień zajmują się wypiekaniem pieczywa i tworzeniem wszelkich słodkości.

Bez piekarzy i cukierników cała branża gastronomiczna nie byłaby w stanie odpowiednio funkcjonować. Wszelkiego rodzaju pieczywa są fundamentalnym elementem nie tylko codziennej diety, ale także oferty gastronomicznej. Trudno sobie wyobrazić restauracje, bary czy kawiarnie funkcjonujące bez dobrego pieczywa. To samo tyczy się wyrobów cukierniczych, które swoją rozmaitością i smakiem niejednokrotnie zachwycają.

Za ich stworzeniem stoją wspaniali piekarze i cukiernicy. Z okazji Waszego święta życzymy Wam wielu smakowitych sukcesów, bezkresnej kreatywności i wielu zadowolonych gości. Wszystkiego słodkiego!

Na łamach naszego magazynu nieraz mieliśmy przyjemności publikować rozmowy z cukiernikami i piekarzami. Zachęcamy do zapoznania się z nimi!

Paweł Małecki

Michał Palarczyk

Michał Doroszkiewicz

Łukasz Roguski

Tomasz Deker

Janusz Profus

Kamil Szulc

Maciej Rosiński

Paweł Mieszała