Bakepol

Bakepol "od ziarenka do bochenka"!

BAKEPOL 2019 zapowiada się innowacyjnie i przepysznie ? pod znakiem odkrywania nowych smaków. Prezentacja najnowszej oferty i rozwiązań technologicznych, fantastyczna biznesowa atmosfera i szansa na wzmocnienie pozycji rynkowej ? tak można najkrócej scharakteryzować Targi Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL. Ich siódma edycja odbędzie się w dniach 12-14 września 2019 roku w Krakowie.

"Od ziarenka do bochenka"

W strefie pokazów sztuki piekarskiej Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarzy RP oraz Stowarzyszenie Polska Ekologia zaprezentują różnorodność aktualnych technologii wytwarzania chleba i bułek! Krok po kroku realizowany będzie pokaz wypieku chleba z ziaren ekologicznych pod hasłem ?od ziarenka do bochenka?.

- Już we wrześniu będziemy mieli możliwość spotkać się i porozmawiać o dobrym chlebie z piekarzami z całej Polski na targach Bakepol. Tam zastanowimy się nad tym skąd czerpać inspiracje, które przełożą się na dobro w postaci chleba, który służy zdrowiu, bo gotowej recepty raz na zawsze nie ma. - mówi Bogdan Smolorz BioPiekarz.

Wspólnie z mistrzem piekarstwa Bogdanem Smolorzem będzie można przygotować zdrowszą wersję pizzy. BioPiekarz, który w ostatnim czasie na zaproszenie Anny Lewandowskiej na jednym z obozów sportowych rozmawiał o zdrowym chlebie i diecie bezglutenowej, a chleb z Jego piekarni cieszył się ogromnym uznaniem aktywnych sportowo kobiet uwielbia rozmawiać i rozwijać swoją pasję do biochleba. Co więcej aktualnie Bogdan Smolorz ustala szczegóły w kwestii karmienia pieczywem organicznym i bezglutenowym pracowników Google.

Słodka Elegancja

- Zapraszam na Bakepol, gdzie będę miał przyjemność dzielić się wiedzą i cukierniczym doświadczeniem. - mówi Micha Doroszkiewicz. - Prezentacje szkoleniowe, które przeprowadzę, to nie tylko będą inspiracje smakowe, ale również aspekty estetyki oraz elegancji, które mają ogromny wpływ na sprzedaż produktów cukierniczych.

Pokazy przygotowywane są w taki sposób, aby przybliżyć cukiernikom, właścicielom cukierni, obsłudze, jak ważna jest prezentacja i forma słodkich smakołyków i jakie znaczenie dbałość o szczegóły ma w przychodach cukierni.

Najlepsze połączenie: rzemieślniczy chleb, świeżo mielona mąka i artyzm

Kiedy na Bakepol pojawią się: mistrz cukiernictwa i piekarstwa Czesław Meus oraz miłośnik domowego wypieku chleba Piotr Połomski, to pojawi się rzemiosło w wersji EKO, ze świeżo mieloną mąką przygotowaną z dawnych odmian zbóż! Nasi Goście wpadną w wir przygotowywania ciasta i wypieku chleba oraz bułek prowadzone zgodnie z tradycyjną technologią produkcji. Istotą wypieków będą surowce ? pochodzące od polskich ekologicznych producentów.

Będzie można skosztować chleba z dodatkiem prastarych zbóż, a także ocenić pieczywo z domieszką prastarych, pełnoziarnistych mąk mielonych na młynkach żarnowych Mockmill bezpośrednio przed przygotowaniem ciasta.

Drzewo - jak to ugryźć?

Małgorzata Kalemba-Drożdż od lat oswaja ludzi z jadalnymi kwiatami, pokazuje, że chwasty nie tylko są smaczne, ale też korzystne dla naszego zdrowia. Zachęca też po sięgnięcie wyżej ? po dobrodziejstwa drzew. Jak twierdzi, 'smaki drzew są zaskakujące, fascynujące, czasami trudne, ale nigdy nijakie" i zaprasza na pokaz, gdzie będzie inspirować odkrywaniem nowych, nietypowych smaków w chlebach, bułeczka i ciasteczkach.

Przed nami wyjątkowa odsłona  targów Bakepol z wielu powodów. Fantastyczni goście oraz  zmiana lokalizacji targów na miasto królewskie - Kraków, a także modyfikacja zakresu tematycznego prezentowanego w ramach ekspozycji. Dotychczasową ofertę dodatków, komponentów i surowców oraz maszyn i urządzeń technologicznych dla przemysłów piekarskiego, cukierniczego oraz lodziarskiego dopełni specjalistyczny sprzęt do wyposażenia kawiarni, cukierni czy baru śniadaniowego.

Więcej informacji na temat targów BAKEPOL: www.bakepol.pl.