Bartosz Peter w szeregach Transgourmet i Selgros Cash&Carry

Bartosz Peter w szeregach Transgourmet i Selgros Cash&Carry

Bartosz Peter, zdobywca srebrnego i brązowego medalu w Kulinarnym Pucharze Świata, dwukrotny zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i laureat L'art de la cuisine Martell 2017 objął stanowisko Eksperta Kulinarnego w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

Do głównych zadań kapitana Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski należeć będzie doradztwo merytoryczne dla pracowników i klientów Transgourmet i Selgros Cash&Carry, kreowanie trendów gastronomicznych i eksponowanie możliwości Instytutu Kulinarnego w Polsce i za granicą.

- Jako kapitan Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski miałem przyjemność przygotowywać się do Kulinarnego Pucharu Świata w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą i korzystać z jego innowacyjnej przestrzeni oraz nowoczesnego wyposażenia. Dzięki temu mam świadomość ogromnych możliwości, jakie oferuje kucharzom Instytut Kulinarny i zamierzam przyczynić się do jego promowania i rozwoju. Wierzę także, że moje doświadczenie i dotychczas zdobyta wiedza w branży gastronomicznej będą cenne dla wzmacniania kompetencji klientów sieci Transgourmet i Selgros Cash&Carry  - mówi Bartosz Peter

Do tej pory Bartosz Peter pełnił funkcję Szefa restauracji Salt w Copernicus Toruń Hotel oraz brał udział w konkursach kulinarnych, w których odnosił liczne sukcesy. Po zdobyciu srebrnego i brązowego medalu na Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu, pierwszym w historii, dwukrotnym zwycięstwie w Kulinarnym Pucharze Polski, zajęciu pierwszego miejsca w L'art de la cuisine Martell 2017 oraz w CHEF Culinary Cup NESTLE 2017, przyszedł czas na przygotowania do Olimpiady Kulinarnej w Stuttgarcie.

- Nieustannym wyzwaniem dla kucharzy pracujących na co dzień w restauracjach jest wygospodarowanie czasu na treningi do konkursów kulinarnych. Wielu członków Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski przed Kulinarnym Pucharem Świata musiało pracować przez to na zwiększonych obrotach. Dzięki pracy dla Transgourmet i Selgros Cash&Carry  mogę nie tylko pełnić rolę doradcy w Instytucie Kulinarnym, ale także, korzystając z jego nowoczesnej przestrzeni, poświęcić czas na przygotowania do konkursów i tym samym wspólnie z marką angażować się w rozwój branży gastronomicznej w Polsce - komentuje Bartosz Peter.