
Dwa regiony Polski podczas jednej kolacji
W piątek 17 marca odbędzie się wyjątkowa kolacja. Szef Kuchni Bogumił Przybylak, przygotowuje niezwykłe spotkanie kulinarne. W restauracji The Time zaplanowano wieczór łączący dania z dwóch regionów Polski.
To dobra okazja by spróbować wyśmienitej kuchni, spod ręki dwóch ambitnych kucharzy, podczas jednego wieczoru. Wschód reprezentuje Piotr Porada - Hotel Arłamów, z kolei przedstawicielem zachodu będzie Bogumił Przybylak - Młyńska12. Sześciodaniowe menu jest połączeniem wielkopolskich i podkarpackich dań gdzie tradycja przeplata się z nowoczesnością.
Poniżej przedstawiamy menu obowiązujące podczas kolacji:
Amuse / Bogumił Przybylak
Kawior, śmietana, gryka
Przystawka zimna / Piotr Porada
Jeleń, żółtko, sardele, opieńki, ogórek
Przystawka ciepła / Bogumił Przybylak
Golonka, seler, pieprz zielony
Danie główne rybne / Bogumił Przybylak
Pstrąg, maślanka, koperek, pyra
Danie główne mięsne / Piotr Porada
Sarna, kurki, bób, porzeczka
Deser / Piotr Porada
Czekolada, piwo, owoce leśne
Na życzenie Gości jest możliwość dokupienia wine pairingu do dań:
Amuse
Weingut Geil Monzernheimer Weissburgunder Trocken
Przystawka zimna
Weingut Aufricht Spätburgunder
Przystawka ciepła
Weingut Aufricht Riesling "Lilie" Trocken
Danie Główne Rybne
Weingut Aufricht Sauvignon Blanc "Lilie" Trocken
Danie główne mięsne
Weingut Geil Westhofener Spätburgunder
Kolacja odbędzie się w piątek 17 marca o godzinie 19:00 w restauracji The Time.