Dwa regiony Polski podczas jednej kolacji

Dwa regiony Polski podczas jednej kolacji

W piątek 17 marca odbędzie się wyjątkowa kolacja. Szef Kuchni Bogumił Przybylak, przygotowuje niezwykłe spotkanie kulinarne. W restauracji The Time zaplanowano wieczór łączący dania z dwóch regionów Polski.

To dobra okazja by spróbować wyśmienitej kuchni, spod ręki dwóch ambitnych kucharzy, podczas jednego wieczoru. Wschód reprezentuje Piotr Porada - Hotel Arłamów, z kolei przedstawicielem zachodu będzie Bogumił Przybylak - Młyńska12. Sześciodaniowe menu jest połączeniem wielkopolskich i podkarpackich dań gdzie tradycja przeplata się z nowoczesnością.

Poniżej przedstawiamy menu obowiązujące podczas kolacji:

Amuse / Bogumił Przybylak

Kawior, śmietana, gryka

Przystawka zimna / Piotr Porada

Jeleń, żółtko, sardele, opieńki, ogórek

Przystawka ciepła / Bogumił Przybylak

Golonka, seler, pieprz zielony

Danie główne rybne / Bogumił Przybylak

Pstrąg, maślanka, koperek, pyra

Danie główne mięsne / Piotr Porada

Sarna, kurki, bób, porzeczka

Deser / Piotr Porada

Czekolada, piwo, owoce leśne

Na życzenie Gości jest możliwość dokupienia wine pairingu do dań:

Amuse

Weingut Geil Monzernheimer Weissburgunder Trocken

Przystawka zimna

Weingut Aufricht Spätburgunder

Przystawka ciepła

Weingut Aufricht Riesling "Lilie" Trocken

Danie Główne Rybne

Weingut Aufricht Sauvignon Blanc "Lilie" Trocken

Danie główne mięsne

Weingut Geil Westhofener Spätburgunder

Kolacja odbędzie się w piątek 17 marca o godzinie 19:00 w restauracji The Time.