Dzień bez Mięsa. Wege dania, których spróbujesz podczas Delivery Week!

Dzień bez Mięsa. Wege dania, których spróbujesz podczas Delivery Week!

20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. To świetna okazja, by spróbować zielonej diety. Jeśli nie masz więc pomysłu na to co zjeść tego dnia, koniecznie wejdź na https://deliveryweek.pl/ i zamów dwudaniowy wege set w cenie 39 zł wprost pod Twoje drzwi. Poniżej przedstawiamy najciekawsze bezmięsne propozycje.

Restauracja Bombaj Masala Centrum | Warszawa

Nie bez powodu Stolica uchodzi na kulinarny raj dla wegan. Znaleźć tu można najlepsze restauracje z roślinnym menu w ofercie. Jeśli więc chcesz świętować Dzień bez Mięsa obiadem w stylu wege, koniecznie pomyśl nad zamówieniem posiłku z restauracji Bombaj Masala Centrum. Absolutnym hitem festiwalowego menu jest Yellow Daal Palak, czyli żółta soczewica smażona z pomidorami, chili podana z chlebkami Naan, ryżem jaśminowym, przyprawami i zielonym groszkiem.

Restauracja Momu Pieczemy Dymem | Warszawa

Chociaż w Momu Pieczemy Dymem serwowane są także dania z mięsem, to zielona część menu z pewnością zachwyci każdego miłośnika kuchni wege. Zwłaszcza, gdy szuka porządnego zestawu lunchowego! Ravioloni szpinakowe z bawolą ricottą ze szpinakiem w sosie winno-maślanym z pomidorkami i pudrem ziołowym brzmi jak dobry początek dnia, prawda?

Restauracja Szklarnia | Warszawa

Jeśli kochasz kuchnię roślinną tak samo jak Romeo kochał Julię, koniecznie sprawdź warszawską Szklarnię. Z restauracji zlokalizowanej w sercu Sadyby zamówisz m.in. dyniowy krem z masłem orzechowym. Mocną pozycją w festiwalowym menu jest danie główne, czyli chrupiące halloumi w picie ze szpinakiem, rukolą, kimchi, różowym kalafiorem, oliwkami, granatem, marynowaną czerwoną cebulą. Do tego pieczony batat z sosem jogurtowym, kiszoną cytryną i miętą.

Restauracja Tehran - Warszawa

Tehran to idealne miejsce dla fanów kuchni bliskowschodniej w wersji wege. W menu znajdziemy między innymi pastę z bakłażana z tahiną i pitą. Kolejnym ciekawym wyborem jest również ryż z soją i warzywami w sosie pomidorowo-cynamonowym. Smaczne, uczciwe dania, przekonają nawet najbardziej rasowych mięsożerców!

Tegoroczna edycja Delivery Week obfituje w mnóstwo prezentów od Przyjaciół Festiwalu. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat promują niezależną, rodzimą scenę restauracyjną. Wraz z potwierdzeniem rezerwacji Goście otrzymają unikalnego e-booka "Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI" oraz pakiet rabatów od Przyjaciół Festiwalu. To nie wszystko! Na wszystkich, którzy dokonają płatności Blikiem czeka 10 zł rabatu.