Finał Bocuse d'Or Poland 2019 już za dwa dni

Finał Bocuse d'Or Poland 2019 już za dwa dni

Już pojutrze na krakowskiej scenie kulinarnej rozegra się wyjątkowe widowisko - konkurs Bocuse d'Or Poland 2019 

Sześciu utalentowanych szefów kuchni (Łukasz Budzik, Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Krzysztof Nawrocki, Michał Stężalski i Mateusz Suliga) stanie do walki o miano najlepszego w Polsce. Późnej przed zwycięzcą już tylko droga do Tallina na europejskie eliminacje, a kto wie może i do Lyonu na Wielki Finał.

Tymczasem przed nami 21 listopada - eliminacje krajowe. Ta data z pewnością zapadnie w pamięć wszystkim, którzy przyjdą kibicować zawodnikom. Bo wsparcie publiczności jest niezwykle ważne. Emocje tego dnia sięgną zenitu. W tym roku również skład jury jest naprawdę wyjątkowy.
Za stołem jurorskim w Jury degustacyjnym oraz przy boksach kandydatów w Jury Technicznym zobaczymy znakomitych szefów kuchni, autorytety ze świata wielkiej gastronomii. Nazwiska mówią same za siebie:

JURY DEGUSTACYJNE:

- Adam Chrząstowski - Przewodniczący konkursu, Prezydent Akademii Bocuse d?Or Poland

- Kurt Scheller - Honorowy Przewodniczący Jury, Akademia Kurta Schellera

- Emmanuel Renaut - Honorowy Przewodniczący Jury, Flocons del Sel *** Francja

- Robert Sowa, N31 By Robert Sowa

- Dariusz Zahorański, Radisson Blu Sobieski

- Marcin Filipkiewicz, Hotel Copernicus

- Philip Tessier, Prezydent Bocuse d?Or Winners

- Philippe Mille, Les Cray'res ** Francja

- Mariusz Pieterwas, Krew i woda

- Tomasz Purol, Blow Up Hall 5050

- Dimitri Demjanov - Prezydent Bocuse d?Or Estonia

- Francis Cardenau - Prezydent Bocuse d?Or Dania

JURY TECHNICZNE:

- Dominik Brodziak - Przewodniczący Jury technicznego, Panorama, Hotel Park

- Konrad Birek, Unilever Food Solutions

- Krzysztof Gradzewicz, Radisson Hotel & Suites

- Maciej Majewski, La Brasserie Moderne

- Marcin Soból, Prezes Euro-Toques

- Rafał Targosz, ZaKładka

Konkurs odbędzie się podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA w Krakowie w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej.