Fort Wola wznowił działalność. David Gaboriaud poprowadzi warsztaty

Fort Wola wznowił działalność. David Gaboriaud poprowadzi warsztaty

Fort Wola, centrum handlowe w Warszawie zostało zamknięte w 2017 roku, a dzisiaj 16 lutego, po sześciu latach otwiera się na nowo. Zaplanowano tam szeroką strefę gastro.

Po długim, bo aż sześcioletnim oczekiwaniu, zmodernizowane centrum handlowe jest gotowe do przyjęcia klientów. Trwające ponad pół roku prace budowlane zaowocowały stworzeniem przestrzeni dla sklepów i usług.

Jeszcze w 2016 roku plan na modernizację Fortu Wola wydawał się jasny. Obiekt w starej formie miał zostać zamknięty na kilka miesięcy. Stało się to w maju 2017 roku - czytamy w serwisie warszawa.naszemiasto.pl.

"Wnętrze obiektu przeszło gruntowną metamorfozę, a do najnowszych trendów dopasowywana jest nie tylko oferta sklepów, ale także segment customer experience. Jednym z kluczowych elementów wchodzącym w skład kompleksowej modernizacji Fortu Wola jest zmiana designu, odnowienie części wspólnych: korytarzy, łazienek, powstanie również wygodny i klimatyczny food court" - przekazał właściciel obiektu, cytowany przez serwis.

W dniu otwarcia - 16 lutego - przed Fortem staną cztery food trucki. Co więcej, dzisiaj na gości czekać będzie tysiące pączków, a dodatkowo kulinarne warsztaty z Davidem Gaboriaud, szefem kreatywnym Belvedere Catering by Design. Prowadzący programy telewizyjne "David w Europie" i "Bitwa na Smaki" w Kuchni+.