
Grape Hotel & Restaurant powraca
Szef kuchni Orson Hejnowicz przejmuje stery we wrocławskim hotelu. Grape Hotel & Restaurant, czyli 5-gwiazdkowy hotel we Wrocławiu, powraca po długiej przerwie. Będzie miał nową koncepcję oraz nowego szefa kuchni.
Hotel położony jest w urokliwej willowej okolicy. Przyciąga swoją kameralnością oraz unikalną ofertą, która skupia się wokół natury i wina. Menu restauracji, która otwarta zostanie w połowie lipca, oparte będzie na regionalnych produktach najwyższej jakości.
Grape, po ponad rocznej przerwie, zaczął już przyjmować swoich gości. Nowa strategia obiektu w dużej mierze bazuje na jego dotychczasowych mocnych stronach, które cenili goście oraz rozwija koncept gastronomiczny.
W roli szefa kuchni oraz dyrektora hotelu wystąpi Orson Hejnowicz, artysta kulinarny młodego pokolenia, który na swojej drodze zawodowej stawia na nowe wyzwania. Teraz będzie nowatorsko łączyć obowiązki szefa kuchni i dyrektora zarządzającego. Na Grape należy patrzeć w całości - jest to bowiem bardzo kameralne miejsce. Hotel z 13 pokojami, oferujący wyjątkową w skali miasta atmosferę i ekskluzywną restaurację. Aby stworzyć bardziej satysfakcjonujące doświadczenie dla gości, potrzebne było świeże podejście do zarządzania.
Hotel Grape to 5-gwiazdkowy, stylizowany i kameralny hotel zlokalizowany w zabytkowej dzielnicy willowej, tuż przy kompleksie Hali Stulecia i wrocławskiego ZOO. Hotel mieści się w kamienicy z XIX wieku, z pięknym ogrodem, który jest do dyspozycji gości. Obiekt dysponuje własnym basenem, sauną i siłownią oraz niezależnym domkiem gościnnym - Cottage House Constantia, który jest wynajmowany na wyłączność.
Grape to koncepcja hotelu i restauracji oparta na kulturze winiarskiej. Wino przeplata się tu w motywach menu, ale i jako kluczowy element stylizacji wnętrz. Pokoje, w każdym swoim detalu, wizualnie nawiązują do słynnych regionów upraw i produkcji wina na całym świecie. Hotel to nie tylko wnętrza ale i jego otoczenie, ogród, cisza i piękno natury, które jest kluczem do oferty hotelu i restauracji, i które można tu doświadczać dosłownie wszystkimi zmysłami.
W zeszłym roku mieliśmy okazję porozmawiać z Orsonem Hejnowiczem. Z wywiadem można zapoznać się TUTAJ.