
III Debata Akademii Liderów Gastronomii już dzisiaj
21 czerwca to dzień, w którym odbywa się trzecia odsłona debat dla kadry zarządzającej z sektora HoReCa. Tematem przewodnim rozwmó będzie "Szef czy kumpel? O autorytecie, budowaniu dystansu, wymaganiach i dojrzałych relacjach w pracy".
Celem debat będzie wymiana doświadczenia, związanego z dobrymi praktykami zarządzania zespołem, stawianiem i egzekwowaniem wymagań. Dyskutować na ten temat będą zaproszeni goście - doświadczeni liderzy śląskiej gastronomii. Wszyscy zainteresowani udziałem w tym wydarzeniu są serdecznie zaproszeni. Debaty organizowane przez Akademię Liderów Gastronomii mają również na celu integrację śląskiej społeczności gastronomicznej.
Debaty są wydarzeniem cyklicznym. Tym razem poruszony zostanie niezwykle ważny z perspektywy świadomego przywództwa temat budowania dojrzałych relacji z pracownikami i tego, jak budować autorytet, czym właściwie jest dystans i jak mądrze stawiać i egzekwować wymagania wobec zespołu. Wystąpią Magdalena Bieńkowska, właścicielka restauracji Zdrowa Krowa Katowice Gliwicka w Katowicach; Marek Furczyk, właściciel, założyciel i szef kuchni Planety Smaku, która obsługuje kulinarnie największe wydarzenia na Śląsku; Justyna Sobczak, właścicielka dwóch kawiarnio-lodziarni znanej sieci Lodomania oraz Bartek Denis - Bar Manager nowopowstającego miejsca na kulinarnej mapie Katowic TOYSTORE Bar. Całą debatę poprowadzi Michalina Patucha, psycholog, założycielka Akademii Liderów Gastronomii, która na co dzień konsultuje managerów i wspiera w rozwoju kompetencji przywódczych.
Debata odbędzie się 21 czerwca 2023 o godzinie 17:30 w Miejskim Domu Kultury Koszutka "FILIA DĄB" w Katowicach. Ci wszyscy, którzy nie będą mogli uczestniczyć na żywo w debacie, mogą skorzystać z nagrania, które dostęne będzie w Panelu Lidera około 2-3 tygodnie po wydarzeniu. Aby uzyskać dostęp do nagrania należy dokonać darmowej rejestracji TUTAJ.