Inauguracja akcji

Inauguracja akcji "Miejsca ze Smakiem"

24 maja w Oberży pod Czerwonym Wieprzem odbyła się uroczysta inauguracja akcji "Miejsca ze Smakiem", firmowanej przez markę Saska. Na tę okazję szef kuchni i osobowość gastronomii Marcin Budynek przygotował specjalne menu, w którym zaszczytną rolę odegrały gwiazdy wieczoru - wódki i nalewki z portfolio Saskiej.

Połączenia idealne

Menu na premierę zostało przygotowane zgodnie z zasadami sztuki foodpairingu, czyli odpowiedniego połączenia wykwintnych smaków potraw ze szlachetnymi smakami Saskiej. Aperitif należał do Saskiej Pigwy, przekąski zimne i gorące idealnie komponowały się z Saską Czarny Bez i Saską Wiśnia z Nutą Rumu, zupa podana została w towarzystwie Saskiej Dębowej, a za oprawę dania głównego odpowiedzialne były Saska Dzika Róża i Saska Pomarańcza z Nutą Bourbona. W finale, goście racząc się Saską Śliwką Węgierką, rozpływali się nad deserem a całość uczty zwieńczył jeden z nowych smaków - Saska Orzech Laskowy z Nutą Karmelu. A wszystko po to, by pobudzić kubki smakowe i móc delektować się najwyższymi doznaniami na tej prawdziwej uczcie dla zmysłów.

Liczy się wnętrze

Stylowe i historyczne wnętrza Oberży pod Czerwonym Wieprzem idealnie wpisały się w klimat spotkania a wykwintny stół Saskiej został przygotowany na tę okazję przez Zorianę Zozulię, specjalistkę w dziedzinie unikalnych aranżacji przestrzeni. Wieczór otworzył Marek Sypek, Dyrektor Zarządzający Stock Polska, który oficjalnie zainaugurował akcję Miejsca ze Smakiem. W trakcie spotkania o szczegółach aktywacji opowiadał także Bartosz Paśko (On Trade Activity Manager) i Mateusz Banach (Brand Manager marki Saska). Dodatkową atrakcją spotkania było szkolenie z foodpairingu prowadzone przez samego mistrza - Marcina Budynka. Wśród gości eventu znaleźli się restauratorzy, przedstawiciele mediów i blogosfery.

Miejsca Ze Smakiem

Wyjątkowe okazje należy celebrować w wyjątkowych miejscach.  "Miejsca Ze Smakiem" to całoroczna akcja, w której Saska wybiera szczególne miejsca na mapie Polski. W grupie wyróżnionych znalazły się m.in. restauracje, hotele, dworki, bary plenerowe, kluby. Podczas kolacji przedstawiciele wybranych lokali otrzymali oficjalne certyfikaty, sygnowane znakiem akcji.