
Już wkrótce kolejna edycja konkursu dla młodych kucharzy!
Do 17 maja uczniowie szkół gastronomicznych mają czas na zgłoszenie autorskiego dania eliminacyjnego. Jest to konkurs, który po raz kolejny przyciąga uwagę przyszłych szefów kuchni, organizowany przez Transgourmet Foodservice oraz Selgros. Autorzy najbardziej wysmakowanych receptur oraz najładniejszych zdjęć potraw, rywalizo0wać będą w finale, który odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Uczestnicy oraz ich szkoły mają możliwość zdobycia atrakcyjnych nagród.
Konkurs dla młodych kucharzy jest okazją do sprawdzenia swoich umiejętności. Poprzednie edycje tej rywalizacji cieszyły się bardzo dużym zainteresowaniem wśród uczniów szkół gastronomicznych, a jury niejednokrotnie musiało stawać przed nie lada wyzwaniem, aby wybrać spośród nadesłanych aplikacji te na najwyższym poziomie.
Cały konkurs składa się z dwóch etapów. Pierwszym z nich są eliminacje w formie online, zaś drugim - wielki finał. W tym roku w ramach zadania eliminacyjnego uczniowie mają przygotować danie z udka kurczaka wraz z dodatkiem młodych warzyw. Swoje propozycje mogą składać do 17 maja br. za pośrednictwem formularza dostępnego na stronie internetowej leschefsenor.pl. Do finału dostanie się dziewięciu najlepszych zawodników - zmierzą się oni 13 czerwca. Z całą pewnością będzie to świetna okazja do zaprezentowania swoich umiejętności kulinarnych, a także do zdobycia cennych nagród.
Najlepszy z uczestników konkursu otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 3000 zł, a także odbędzie miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, gdzie pod okiem wykfalifikowanych trenerów będzie miał możliwość szlifowania swoich technik i umiejętności.
Szczegółowe informacje na temat nagród, zadania eliminacyjnego i regulaminu konkursu znajdują się na stronie leschefsenor.pl.