Kolacja degustacyjna Gęsina i Św. Marcin
"Gęsina i św. Marcin" - pod tym hasłem kryje się jubileuszowa kolacja, która odbędzie się 9 listopada 2018 r. w Restauracji Cucina w Poznaniu. Serwowane podczas kolacji dania wyjdą spod rąk Szefa Kuchni - Dominika Narlocha.
Dominik Narloch obecnie Szef Kuchni restauracji Cucina, w swojej kuchni kieruje sie przede wszystkim naturalnością i sezonowością. To wirtuoz dań wykwintnych, często przygotowywanych przy wykorzystaniu nowoczesnych technik gotowania, ale zbudowanych z charakterystycznych dla regionu składników. Jego kuchnia idealnie komponuje się z dopracowanym w każdym szczególe wnętrzem restauracji Cucina oraz obsługą skupioną na potrzebach gości.
Czym więc zaskoczy nas Dominik Narloch podczas piątkowej kolacji? Przedstawiamy menu:
Amuse-bouche: Tatar z piersi gęsi /plastyczne żółtko /majonez z tonki /palony bakłażan /gorczyca
Przystawka: Gęsia noga szarpana /jajko /rydze
Danie 1: Czarna polewka /kluski z oscypka /gęsi salceson podrobowy /gryka
Danie 2: Karkówka z Mangalicy /kasztany /piklowana węgierka /leniwe kluski
Predessert
Deser: Rogal świętomarciński (dekonstrukcja)
Dodatkowo od 11 listopada do końca miesiąca każdy będzie miał okazję skosztować autorskiego menu opartego na gęsinie, przygotowanego specjalnie na ten okres przez Dominika Narlocha. Zapraszamy!