
Kolacja Wschód vs. Zachód
Już w ten piątek, 17 marca, w Poznaniu, goście będą mogli wziąć udział w wyjątkowym gastronomicznym starciu. W poznańskim komplekcie Młyńska 12, a konkretnie w restauracji The Time, odbędzie się intrygująca kolacja - kulinarne spotkanie dwóch regionów Polski, Wschodu i Zachodu.
Za serwowane jedzenie odpowiedzialnych będzie dwóch szefów kuchni. Przedstawicielem zachodniej Polski będzie Bogumił Przybylak, szef kuchni z Młyńska 12, zaś za dania ze wschodniej części kraju odpowiadać będzie Piotr Porada z Hotelu Arłamów. Kolacja degustacyjna będzie świetną okazją do spróbowania wyśmienitych pozycji inspirowanych regionalnymi potrawami. Sześciodaniowe menu jest połączeniem wielkopolskich i podkarpackich dań, w których tradycja przeplata się z nowoczesnością.
Szefowie kuchni zaprezentują menu, które z pewnością zaskoczy nie jednego gościa. Bogumił Przybylak tego wieczoru przygotuje amuse bouche (kawior, śmietana, gryka), ciepłą przystawkę (golonka, seler, pieprz zielony) i danie główne rybne (pstrąg, maślanka, koperek, pyra). Natomiast Piotr Porada poda swojego autorstwa przystawkę zimną (jeleń, żółtko, sardele, opieńki, ogórek), danie główne mięsne (sarna, kurki, bób, porzeczka) oraz deser (czekolada, piwo, owoce leśne).
Na życzenie Gości jest możliwość dokupienia wine pairingu do dań.
Kolacja odbędzie się w najbliższy piątek 17 marca o godzinie 19:00 w restauracji The Time na Młyńskiej 12 w Poznaniu.