Konkurs kulinarny

Konkurs kulinarny "Mięso na karnawał - (Nie)dzika kuchnia"

14 stycznia o godzinie 9:00 w restauracji Lizawka w Poznaniu po raz drugi odbędzie się konkurs kulinarny i spotkanie integracyjne "Mięso na karnawał - (Nie)dzika kuchnia", zorganizowane przez Poznańską Spiżarnię Biesiadników.

W konkursie udział wezmą zaproszeni szefowie kuchni, którzy będą gotować w formule black boxa, a tematem będzie oczywiście dziczyzna. Do rywalizacji staną: Marcin Deckert: Apartamenty Restauracja ZA MUREM w Poznaniu, Waldemar Kaniewski: Restauracja Grodzka12 w Lesznie, Krzysztof Klimczak: Papierówka w Poznaniu, Roman Serdiuk: Lavenda cafe & lunch w Poznaniu, Michał Fabiszewski: finalista MasterChef 2016, Kajetan Buszewicz: DOMU Kitchen & Friends w Poznaniu.

W jury zasiądą - Szymon Wolsztyński: Firma Słomiński od 1904 s.c., Izabella Anna Ciesielska: Fanex, Agnieszka Frydrych: PANESCO, Grzegorz Orniacki: Centrum Wina, Jacek Polak:  Gastro-Polak, Anna Dembińska: Zespół Szkół Gastronomicznych, Agnieszka Pawlikowska: Bidfood Farutex, Małgorzata Podalak: Spomlek - Skarby Serowara - kochamy sery, Szymon Banaszak: Oryginalnysok, Estera Donder: Debic, Michal Sobierajewicz: Tom-Gast, Roman Markowski: Las Pol, Piotr Zygmunt: Leśniczówka Gościejowicze.

Wstęp na wydarzenie - 5 zł do skarbonki na rzecz Drużyny Szpiku.