Kto zawalczy o nominację do KPP podczas konkursu Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś?

Kto zawalczy o nominację do KPP podczas konkursu Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś?

Zbliża się kolejny konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. Będzie to Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś, która odbędzie się 1 lipca w hotelu BoniFaCio Spa & Sport Resort. Celem konkursu jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej, łączenie kulinarnych tradycji ze współczesnymi technikami kulinarnymi oraz promowanie producentów polskiej żywności. Spośród nadesłanych zgłoszeń kapituła konkursu zakwalifikowała następujące drużyny:


Krystian Świderek i Mateusz Świderek - Hotel Natura Mazur - Warchały
Maciej Małecki i Marcin Nowak - Puro Hotel - Warszawa
Paweł Lewandowski i Mateusz Gawinecki - restauracja Monka - Toruń
Marcin Borowczyk i Jędrzej Matyśkiewicz - restauracja Blow Up Hall - Poznań
Emil Klimas i Dominik Świątecki - Hotel Andersia - Poznań
Wiktor Wielgus i Daniel Bereziak - Hotel Nicolaus - Toruń
Michał Grzegorek i Agnieszka Piekarczyk - Puro Hotel Kraków - Kazimierz
Michał Zieliński i Grzegorz Wroński - restauracja Kompromis Warszawa
Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro - Grand Hotel Boutique - Rzeszów
Aleksander Kwasigroch oraz Jakub Borkowski - Notera Hotel Spa - Bory Tucholskie
Dawid Bielecki i Marek Sosnowski - restauracja Winosfera - Warszawa
Klaudia Miodowicz (zwyciężczyni Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej) i Kamil Kempa - restauracja Cucina - Poznań
Zespół rezerwowy:
Dawid Jędrzejczyk i Tobiasz Nowak - Art Hotel - Wrocław.