Kulinarne opowieści z mchu i paproci

Kulinarne opowieści z mchu i paproci

11 października w Restauracji ZA MUREM będzie szansa na oddanie się  kulinarnym opowieściom z mchu i paproci, dzięki kolacji degustacyjnej w wykonaniu Marcina Deckerta

Marcin Deckert wraz ze swoim kuchennym teamem przygotują dla Was kolację degustacyjną, którą poświęcą w całości razem z deserem darom lasu, czyli dziczyźnie i grzybom.

Leśna podróż jawi się następująco:

Przystawka

Tatar z sarny/piklowane grzyby/majonez grzybowy/oliwa z sosny/gotowane żółtko przepiórcze/piklowana jeżyna/pieczywo

Zupa

Krem z borowików z wędzoną kwaśną śmietaną

Intermezzo

Napar z pędów sosny i miodu leśnego

Danie główne

Risotto z kurkami/smażony boczniak/marynowane grzyby/mus z grzybów/pieczony jarmuż

Krokiet z karkówki z dzika panierowany w panko i czarnuszce/ stek z polędwicy z dzika/topinambur/ żel z grzybów leśnych/ demi z rozmarynem

Intermezzo

Granita z malin i dzikiej róży

Deser

Mus czekoladowy/kasztany/whisky/mech jadalny/żel z rokitnika/jarzębina