Kulinarne opowieści z mchu i paproci
11 października w Restauracji ZA MUREM będzie szansa na oddanie się kulinarnym opowieściom z mchu i paproci, dzięki kolacji degustacyjnej w wykonaniu Marcina Deckerta
Marcin Deckert wraz ze swoim kuchennym teamem przygotują dla Was kolację degustacyjną, którą poświęcą w całości razem z deserem darom lasu, czyli dziczyźnie i grzybom.
Leśna podróż jawi się następująco:
Przystawka
Tatar z sarny/piklowane grzyby/majonez grzybowy/oliwa z sosny/gotowane żółtko przepiórcze/piklowana jeżyna/pieczywo
Zupa
Krem z borowików z wędzoną kwaśną śmietaną
Intermezzo
Napar z pędów sosny i miodu leśnego
Danie główne
Risotto z kurkami/smażony boczniak/marynowane grzyby/mus z grzybów/pieczony jarmuż
Krokiet z karkówki z dzika panierowany w panko i czarnuszce/ stek z polędwicy z dzika/topinambur/ żel z grzybów leśnych/ demi z rozmarynem
Intermezzo
Granita z malin i dzikiej róży
Deser
Mus czekoladowy/kasztany/whisky/mech jadalny/żel z rokitnika/jarzębina