III kwartał 2021 - to dla branży HoReCa prawdziwe żniwa!

III kwartał 2021 - to dla branży HoReCa prawdziwe żniwa!

Trzeci kwartał 2021 r. to pierwsze odbicie w tej branży po roku pełnym ograniczeń. Sektor restauracji i hoteli w najbliższym kwartale będzie intensywnie szukać nowych pracowników do pracy. Branża HoReCa osiągnęła najwyższy poziom zatrudnienia (spoza wszystkich branży), od czasu wybuchu pandemii. Wielu pracodawców właśnie teraz intensywnie szuka pracowników ale to właśnie osoby szukające pracy w gałęzi HoReCa będą mogły liczyć na duży wybór z pośród ofert pracy.  

Co najważniejsze, wielu przedsiębiorców prognozuje, że jak na razie nie będzie redukować etatów. Ale mimo wszystko właściciele firm, zachowują dużą ostrożność, ze względu na niepewność związaną z dalszym przebiegiem pandemii.  

Warto jeszcze wspomnieć, że okres pandemii spowodował, że wielu kucharzy, barmanów i kelnerów musiało się przebranżowić i szukać pracy w innych dziedzinach gospodarki. Także rynek HoReCa stracił wielu wykfalifikowanych ludzi w swoim fachu.