Międzynarodowe Mistrzostwa Pizzy w Wągrowcu
Już 17-go września 2018r. w Hotelu Pietrak w Wągrowcu pod Poznaniem odbędą się pierwsze w Polsce Międzynarodowe Mistrzostwa Pizzy. Organizatorzy przewidzieli do wyboru trzy kategorie startowe tej popularnej, pochodzącej z Włoch potrawy: pizza klasyczna, pizza neapolitańska oraz pizza alternatywna.
W ciągu dwóch dni uczestnicy mistrzostw zaprezentują swoje umiejętności pod czujnym okiem Łukasza Hrabiego ze Stowarzyszenia Pizzaioli Polska i Marcina Cebulskiego z Poznania - zdobywcę złotego medalu na międzynarodowych mistrzostwach w Rumunii w 2016 roku oraz tytułu najlepszego z poza granic w Neapolu podczas mistrzostw Pizza DOC oraz składu sędziowskiego w którego skład wchodzi Ernest Jagodziński właściciel restauracji Autentyk w Poznaniu , Ivo Violante szef kuchni restauracji Wini i Grono Zielona Góra, Marcin Kaczmarek-Pielin twórca akcji Master Chef for Dogs jedynej w Europie . Patronat medialny nad wydarzeniem objął magazyn branży gastronomicznej Szef Kuchni. Partnerem wydarzenia jest 4MDC i Świat Kominków. Współorganizatorem mistrzostw jest firma Kominki Piotr Batura z Wągrowca. Wpisowe obejmujące jeden nocleg i śniadanie w 4-gwiazdkowym Hotelu Pietrak - wynosi 300zł.
Zgłoszenia i pytania o szczegóły mailowo: internationalpizzainpoland@gmail.com
lub Fb: International Pizza Championship in Poland
Do zobaczenia!