Niecodzienne menu podczas Nocnego Marketu

Niecodzienne menu podczas Nocnego Marketu

W dniach 29 sierpnia - 1 września w trakcie Nocnego Marketu w Warszawie będzie można spróbować wielu dań typu street food. Jednak to, co dla swoich gości przygotowało Bistro Bar WuWu może zaskakiwać. W menu znalazły się raki, dzik i kacze języki.

Nocny Market to jedno z najbardziej wyczekiwanych oraz uwielbianych przez warszawiaków i nie tylko wydarzeń gastronomicznych odbywających sie w stolicy Polski. W tym roku odbędzie się ono w dniach 29 sierpnia - 1 września, a oznacza to nic innego, jak tylko wyjątkowe zakończenie wakacji.

Bistro Bar WuWu w specjalnie przygotowanym na Nocny Market menu, zaserwuje nowoczesne, wyrafinowane dania w stylu street food. Propozycje szefowej kuchni Adriany Marczewskiej zaskoczą miłośników ulicznego jedzenia, którzy na pewno wcześniej nie mieli okazji wypróbować dzika czy raków w takim wydaniu. Zwykle bowiem spotyka się je w dużo bardziej eleganckich okolicznościach. 

Do rąk gości Nocnego Marketu trafią więc: kotlet mielony z dzika w bułce ziemniaczanej, podawany z ogórkiem małosolnym i chrupiącymi skórkami z ziemniaka, kacze języki z orzechami, cydrem Chyliczki, winogronami oraz chałką, kanapka ze smalcem serwowana z szlachetnymi grzybami i kiszonym agrestem, grzanka z kurkami oraz oscypkiem z jeżyną i koprem, a także raki po polsku: w koprze, winie i śmietanie z grzanką. Każda propozycja z nocnomarketowej karty dowodzi, że street food może być wykwintny czy zaskakujący.

- Karta WuWu skierowana jest do smakoszy, którzy oczekują nie tylko szybkich, ale kreatywnych i smacznych posiłków z wysokiej jakości dodatkami, w przystępnej cenie - większość dań kosztuje zaledwie kilkanaście złotych - komentuje Adriana Marczewska.

WuWu na co dzień mieści się na terenie rewitalizowanego Centrum Praskiego Koneser przy Muzeum Polskiej Wódki na warszawskiej Pradze. Skupia ludzi kreatywnych, ambitnych i wychodzących poza schematy, zarówno w kuchni, jak i w życiu. WuWu jest lokalem, do którego goście wracają, żeby spróbować produktów, które jedli kiedyś lub tylko słyszeli o nich, a są one związane z historią i kulturą regionu.

Bistro Bar Wuwu na Nocnym Markecie, 29 sierpnia - 1 września, Warszawa, ul. Towarowa 3.

Więcej informacji: https://wuwu.bar