Nobu Matsuhisa w Polsce

Nobu Matsuhisa w Polsce

Japoński szef kuchni, jeden z założycieli sieci hoteli i restauracji, odwiedził Nobu w Warszawie. Z tej okazji zorganizowano wyjątkowe wydarzenia, oferując miłośnikom japońskiej kuchni prawdziwą kulinarną podróż, bogatą w niezapomniane wrażenia. Dla szefa Nobu była to okazja do poznania polskich smaków.

Szef kuchni Nobu Matsuhisa spędził czas w Polsce na m.in. poznawaniu kultury naszego kraju począwszy od zwiedzania ważnych historycznych miejsc, przez wizytę w zabytkowej hali targowej, po degustację typowo polskich potraw, jak rosół czy pierogi. W trakcie wizyty w restauracji Nobu, nadzorował przygotowywanie flagowych dań oraz chętnie rozmawiał z gośćmi. Jest on znany ze swojego zaangażowania w prace szefa kuchni, przywiązuje ogromną wagę do kontaktu z gośćmi restauracji. Wyznaje zasadę, że relacje i gościnność płynące prosto z serca budują niezwykłą atmosferę miejsca.

Szef Nobu łączy tradycyjną kuchnię Japonii i Ameryki Południowej. Jego kuchnia znana jest z unikatowych połączeń, wyjątkowej jakości składników i sposobu ich podawania. W serwowanych daniach widać zamiłowanie do minimalizmu i precyzji. Wyselekcjonowane produkty, takie jak świeże ryby i owoce morza czy ekologiczne warzywa od zaufanych dostawców gwarantują doskonały smak.

- Podróże pozwalają mi dokonywać niezwykłych odkryć, nie tylko kulinarnych. Bardzo się cieszę, że w końcu udało mi się odwiedzić Polskę. Spacer ulicami Warszawy, czas spędzony na Starówce, czy tradycyjnym polskim targowisku - pozwoliły mi poczuć prawdziwego ducha miasta. Z przyjemnością spróbowałem także tradycyjnych polskich dań. A specjalnie dla miłośników kulinarnego eklektyzmu, wraz z załogą Nobu Hotel Warsaw przygotowaliśmy specjalny konkurs, który wymaga otwarcia się na nowe smaki, zachęca do eksperymentowania w kuchni i czerpania radości z gotowania - powiedział szef kuchni Nobu Matsuhisa, jeden z założycieli Nobu Hospitality.