Nowe menu w La Brasserie Moderne

Nowe menu w La Brasserie Moderne

Sofitel Warsaw Victoria, zaprasza gości do odświeżonych wnętrz restauracji La Brasserie Moderne. Z tej okazji Szef Kuchni - Maciej Majewski, przygotował nowe, wykwintne menu. Goście będą mogli delektować się potrawami pełnymi orzeźwiających akcentów, nawiązujących jednocześnie do zbliżającej się wiosny.

Odnowione wnętrze restauracji podkreśla nowa karta, skomponowana z tej okazji przez Szefa Kuchni, Macieja Majewskiego. Propozycje łączące francuską nowoczesność i wyrafinowanie z lokalnymi inspiracjami, rozpieszczą podniebienia nawet najbardziej wymagających gości.

Co znajdziemy w nowej karcie?

W menu znajdziemy dania podkreślające rozmaitość sezonowych składników. Najlepiej ucztę zacząć od przystawek, czyli od dzikiego brokuła z pastą miso udekorowany wakame. Szczególnym uznaniem gości cieszy się stała autorska pozycja w menu, stanowiąca dumę restauracji ? łosoś Gravad Lax z chrzanem i koperkiem. Wśród zup znajdziemy natomiastm.in. krem z pietruszki wzbogacony gruszkowym aromatem oraz orzechami włoskimi. Równie rozmaite jest danie główne. Tutaj godny polecenia jest wyborny dorsz Skrei z mulami. Uwagę zwraca też kaczka Confit serwowana w akompaniamencie czerwonej kapusty i suski sechlońskiej, czyli tradycyjnych suszonych śliwek wywodzących się z rejonu doliny Dunajca. Dopełnieniem wspaniałej uczty będą wyszukane desery, między innymi twaróg z nutą mięty i marakui, beza cytrynowo-jabłkowa oraz domowe lody i sorbety.

Do wszystkich przygotowywanych dań, obsługa podchodzi w wyjątkowy sposób. Każda pora roku to okazja do przedstawienia potraw od nieco innej strony. Sprzyja temu dostępność sezonowych produktów. Dokonując ich przemyślanej fuzji staramy się zaakcentować nie tylko francuska duszę marki Sofitel, ale też rozmaitość lokalnych smaków. Misja ta przyświeca mi od początków kariery kulinarnej, a doceniona została przez gości z całego świata - podkreśla Maciej Majewski, Szef Kuchni La Brasserie Moderne.

Zespół La Brasserie Moderne poleca również menu degustacyjne połączone z selekcją pierwszorzędnych win, z których słynie restauracja.