Nowy szef gastronomii w Airport Hotel Okęcie

Nowy szef gastronomii w Airport Hotel Okęcie

Dla osób pracujących na stanowiskach kierowniczych bardzo ważne jest doświadczenie. Otwiera ono nowe możliwość rozwoju dla konkretnego działu w hotelu, pozwala wprowadzić nowe procedury i usprawnienia. Co powinien wiedzieć doświadczony szef gastronomii? Jego głęboka wiedza powinna obejmować wszelkie tematy funkcjonowania branży gastronomicznej - trendy, preferencje klientów, sezonowość produktów czy też inne czynniki, które wpływają na sukces lokalu. Jest to wiedza nie do zastąpienia i pomaga w podejmowaniu dobrych decyzji. Dlatego też Marcin Panek został nowym Dyrektorem F&B w Airport Hotel Okęcie.

Marcin Panek jest już od ponad 20 lat związany z branżą hotelarską i zna ją od podszewki. Zaczynał bowiem swoją przygodę od pracy jako pomocnik kelnera, aby następnie przejść wszystkie szczeble zawodowe i zostać dyrektorem hotelu Brant Wiązowna. Od 12 lat spełnia się zawodowo jako dyrektor F&B w hotelach 4* i 5* w kraju. Pracował także w 3* Hotelu Sangate przy Okęciu, który miał być obiektem przejściowym do nowych hoteli sieci Hilton i Moxy, jednak jak w wielu przypadkach, pandemia pokrzyżowała te plany.

Przez te wszystkie lata zdobył ogromne doświadczenie, umożliwiające mu rozwinięcie skutecznego zarządzania zespołem, prowadzenie operacji kuchni, tworzenie wyjątkowego doświadczenia dla klientów, a także skuteczne rozwiązywanie problemów. Bez wątpienia wiedza i praktyka są czynnikami, które przekładają się na sukces restauracji hotelowej oraz zadowolenie gości.

Dlaczego Marcin Panek wybrał Airport Hotel Okęcie? Ponieważ cieszy się on bardzo dobrą opinią zarówno wśród gości, jak i pracowników.

- Od dawna Airport Hotel Okęcie cieszy się bardzo wysokim poziomem usług, dlatego chciałem podjąć pracę w tym właśnie obiekcie. Hotel jest projektem bardzo mocno dopracowanym. Każdego dnia staramy się zaskakiwać naszych Gości wachlarzem wysokich standardów. Słyniemy z bardzo dobrej kuchni i to jest nasz priorytet. Dokładamy wszelkich starań, aby utrzymać jakość oraz odkrywać nowinki światowe. Dodatkowo, Airport Hotel Okęcie jest miejscem bardzo przyjaznym dla wszystkich pracowników i pozwalającym się rozwijać pod każdym względem - mówi Marcin Panek.