Paweł Kałuski nowym szefem kuchni w Sofitel Warszawa Victoria

Paweł Kałuski nowym szefem kuchni w Sofitel Warszawa Victoria

Z informacji, jakie uzyskaliśmy od Sofitel Victoria - potwierdzono, że kilka dni temu nastąpiła zmiana szefa kuchni. Nowym dowodzącym jest Paweł Kałuski, ostatnio szef kuchni w hotelu Marriott Warszawa, obecnie na stanowisku w hotelu Sofitel Warszawa Victoria. Zastąpił Macieja Majewskiego, który sprawował je przez ostatnie 11 lat.

Paweł Kałuski karierę w gastronomii rozpoczął w latach 90. w hotelu Victoria, który wówczas działał jeszcze pod marką Intercontinental. W 2002 roku został sous chefem (zastępcą szefa kuchni) w nowo otwieranym hotelu Hyatt Regency w Warszawie, a następnie szefem kuchni w warszawskim Radisson SAS. 

Jako szef kuchni miał okazję gotować dla Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej, polityków i gwiazd show businessu. Uczestniczył w licznych warsztatach zawodowych i szkoleniach we Francji i Belgii. Był wielokrotnie gościem programów telewizyjnych i jurorem w konkursach kulinarnych.

W 2017 roku trafił do Marriotta, najpierw jako restaurant executive chef, a po kilku miesiącach szef kuchni całego hotelu. Dzisiaj Paweł Kałuski to następna osoba z managementu Marriott Warszawa, która ostatnio opuściła hotel. Nowy szef kuchni zastąpił Macieja Majewskiego.

zdjęcie: Facebook