
Piece do każdego lokalu
Podstawowym wyposażeniem każdej profesjonalnej kuchni są piece piekarnicze, konwekcyjne i konwekcyjno-parowe. Obecnie rynek dysponuje szeroką ofertą pieców, dzięki czemu można wybrać sprzęt pod względem kubatury, wyposażenia oraz ceny.
Kiedy liczy się czas przyrządzania potraw oraz ich jakość, najlepiej sprawdzają się odpowiednio dobrane piece, dlatego uważa się, że obecnie jest to jedno z najbardziej rozbudowanych i uniwersalnych urządzeń gastronomicznych używanych w restauracjach, barach, cukierniach, jadłodajniach lub obiektach, które mają w swojej ofercie żywienie zbiorowe.
Warto pamiętać, że nie bez przyczyny odpowiednie wyposażenie zaplecza w postaci innowacyjnego sprzętu gastronomicznego odgrywa tak kluczową rolę w obróbce zasadniczej potrawy. Podstawowym procesem technologicznym jest obróbka cieplna, tzn. gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie, zapiekanie surowców i półproduktów, co decyduje w finale o efekcie i jakości dania. Żeby procesy te były prawidłowo przeprowadzone, ważny jest dobór sprzętu w zależności od rodzaju produktu oraz obróbki.
CAŁY ARTYKUŁ >KLIKNIJ TUTAJ<