Pokazy kulinarne Transgourmet i Selgros Cash & Carry na Targach EuroGastro 2021

Pokazy kulinarne Transgourmet i Selgros Cash & Carry na Targach EuroGastro 2021

Najbliższa edycja Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które odbędą się w dniach 1-3 września, w Ptak Warsaw Expo, w Nadarzynie, będzie okazją do bezpośrednich rozmów i wymiany doświadczeń nabytych w ostatnim czasie.

Branża HoReCa stoi obecnie przed wieloma wyzwaniami. Jednak posiadanie partnera biznesowego, który inicjuje działania realnie wspierające gastronomów pozwala na stabilne prowadzenie lokalu. Na swoim stoisku Transgourmet i Selgros Cash & Carry zaprezentują szeroką ofertę produktów i usług skierowanych do wszystkich grup klientów gastronomicznych oraz działania podejmowane przez Instytut Kulinarny Transgourmet. Przedstawiciele firmy podsumują akcje zrealizowane w pandemii, a także podzielą się analizą obecnej sytuacji w branży gastronomicznej i prognozami na najbliższe miesiące.     

Odwiedzając stoisko Transgourmet i Selgros podczas EuroGastro będzie można zobaczyć pokazy kulinarne prowadzone przez Ekspertów Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz Reprezentację Narodową Kucharzy Polski oraz porozmawiać z Doradcami Klienta, którzy dopasują ofertę do każdych potrzeb. Ponadto 1 września o 11:00, w ramach Programu Edukacyjnego Profesjonalny Menedżer Restauracji Eksperci Instytutu Kulinarnego Transgourmet, Bartosz Peter oraz Marek Burkacki poprowadzą panel pt.: "Jak podnosić kompetencje w zawodzie kucharza?".

Podczas targów EuroGastro zostanie zaprezentowana wszechstronna oferta marek własnych Transgourmet Premium, Quality, Economy oraz TopSeller. Asortyment Premium to gwarancja najwyższej jakości i pochodzenia produktów. Quality swoją jakością odpowiada na potrzeby Restauratorów ceniących jakość na najwyższym poziomie. Economy zapewnia najlepsze produkty w przystępnej cenie, a TOPSeller to bazowe produkty w najniższej cenie oferowane w opakowaniach standardowych i XXL. Podczas pokazów prowadzonych przez ekspertów Instytutu Kulinarnego zostanie zaprezentowane ich szerokie zastosowanie.

W trakcie Targów, będzie można zapoznać się też z najnowszymi rozwiązaniami firmy w zakresie logistyki. Dotychczasowa flota Selgros rozbudowana zostanie o samochody typu Meleks - nowoczesne, elektryczne środki transportu, które zapewniają zasięg do 50 km na jednym ładowaniu. Właśnie podczas EuroGastro po raz pierwszy zaprezentowany zostanie jeden z nich, który już wkrótce będzie wykorzystywany do zaopatrzenia lokali znajdujących się w ścisłym centrum miasta.

Stabilny partner

Wsparcie i pomoc branży gastronomicznej zawsze było kluczową częścią działalności Transgourmet i Selgros Cash & Carry, jednak w ostatnich kilkunastu miesiącach nabrało jeszcze większego znaczenia. Elastyczne warunki cenowe dopasowane do indywidualnych potrzeb każdego Klienta, wsparcie marketingowe i merytoryczne, udostępnianie hal Selgros jako dodatkowego kanału sprzedaży dla restauratorów, jak również bezpłatne szkolenia to tylko niektóre z form wsparcia gastronomów. Targi EuroGastro to pretekst do podsumowania podjętych aktywności, prowadzonych przez ostatnich kilkanaście miesięcy, jak również możliwość rozmowy z Klientami i Partnerami o kondycji biznesu gastronomicznego.  

- Tworzenie środowiska wzajemnie się wspierającego, otwartego na wymianę doświadczeń to obopólna korzyść. Programy Restart i Restart 2.0 były realnym wsparciem naszych Klientów. Dzisiaj chcemy podzielić się analizami i wnioskami z pierwszych miesięcy wznowienia działalności branży oraz spróbować odpowiedzieć na pytanie co czeka nas w przyszłości - mówi Marcin Dera, Dyrektor Sprzedaży ds. Gastronomii Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry.

Ważnym punktem działalności firmy w segmencie gastronomicznym jest Instytut Kulinarny Transgourmet, w którym organizowane są profesjonalne szkolenia dla Klientów i pracowników sieci z nowoczesnych technik kulinarnych, znajomości produktów i najnowszych trendów. To również idealne miejsce do organizacji konkursów czy firmowych eventów.

- Bardzo cieszymy się, że w końcu będziemy mieli możliwość spotkania się z naszymi Klientami i Partnerami! Targi EuroGastro to okazja do podzielenia się wiedzą i doświadczeniem, które nabyliśmy podczas trwania ograniczeń w działalności branży gastronomicznej. Dynamicznie dostosowaliśmy się do zmieniających się warunków, przechodząc w tryb bezpłatnych szkoleń on-line, które powstały w ścisłej współpracy z ekspertami Akademii Leona Koźmińskiego. Tematykę wykładów przygotowaliśmy mając na uwadze bieżące problemy naszych klientów, którzy nierzadko byli zmuszeni do zmiany swojego modelu biznesowego - mówi Bartosz Peter, Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet i Kapitan Reprezentacji Narodowej Kucharzy Polski.