Polska kadra juniorów na Olimpiadę Kulinarną
Poznaliśmy skład Poland National Culinary Team Junior, który w przyszłym roku wystartuje w Pucharze Świata w Luksemburgu. Do kadry powołana została m.in. zwyciężczyni tegorocznej edycji konkursu Chefs en Or - Natalia Kalenik z Białegostoku.
Młodzi kucharze z całej Polski rywalizowali w formule black box, pracując pod presją czasu i oczu jury złożonego z szefów kuchni, takich jak Bartosz Peter, Sebastian Krauzowicz czy Kurt Scheller.
Wyłoniono trzynastu młodych kucharzy oraz siedmioro asystentów - w tym Natalię, która pokazała swoje umiejętności, wygrywając tegoroczną edycję konkursu Chefs en Or.
- Natalia to osoba, która od razu przyciąga uwagę - nie tylko umiejętnościami, ale też podejściem do pracy. Ma w sobie spokój, skupienie i prawdziwą pasję do gotowania. Widać, że chce się uczyć i rozwijać, a przy tym świetnie odnajduje się w zespole. Jestem przekonany, że wniesie dużo dobrego do tej drużyny- mówi Bartosz Peter, trener kadry, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
Wszystkie treningi kadry odbywają się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
Zakwalifikowani kucharze - kadra juniorów
Jan Dróżdż - Warszawa
Dawid Cieśliński - Poznań
Natalia Pintera - Łódź
Anna Piskorz - Warszawa
Jacek Mania - Poznań
Mateusz Wilczewski - Gdańsk
Jacek Woźny - Poznań
Marcin Klóska - Gorzów
Robert Szczałba - Kraków
Bartosz Sokołowski - Kołobrzeg
Karolina Loba - Warszawa
Leon Tyrała - Kielce
Asystenci:
Joanna Kaniecka - Kielce
Natalia Kalenik - Białystok
Michał Jerzak - Warszawa
Franciszek Kaczmarski - Warszawa
Bartłomiej Drewnowski - Warszawa
Daniel Mróz - Zgorzelec
Aleksandra Taradejna - Warszawa