
Powrót do przeszłości, czyli kolacja w Fisherman w Sopocie!
W sobotę 25 lutego w restauracji Fisherman w Sopocie odbędzie się kolacja w wykonaniu wybitnych szefów kuchni, a to wszystko na gwiazdkę Michelin!
Rafał Koziorzemski, szef kuchni oraz właściciel restauracji Fisherman, zaprasza na wspólną kulinarną podróż do przeszłości, w której czterech znakomitych szefów kuchni przygotuje dania w klimacie PRL-U! O kubki smakowe przybyłych gości zadba Rafał Koziorzemski, Przemysław Klima, Wojciech Korfel oraz Dawid Klimaniec!
O szefach kuchni
Rafał Koziorzemski, jest laureatem miedzynarodowych konkursów kulinarnych: The Best Chef Rising Star Awards 2017 oraz International Chef Culinary Cup 2018 i 2019. Rafał jest także szefem kuchni oraz właścicielem restauracji Fisherman w Sopocie. W lokalu króluje tradycyjna kuchnia, która odwołuje się do smaków kuchni domowej.
Przemysław Klima, jest współzałożycielem i szefem kuchni w krakowskiej Botiglierii 1881, jest także jednym ze stu najlepszych szefów kuchni na świecie. W 2020 roku Przemysław Klima trafił na listę The Best Chef Awards, zdobywając gwiazdkę Michelin. W kuchni u Przemysława każde danie ma swoją unikalną historię.
Wojciech Korfel zdobywał doświadczenie w kultowych restauracjach w Wielkiej Brytanii, Australii, pracował u boku Hestona Blumenthala, Gordona Ramsaya, a w Polsce jako senior sous chef Wojciecha Modesta Amaro. Przez ostatnie 4 lata stał na czele gdańskiej Restauracji Prologue.
Dawid Klimaniec, utalentowany, wielokrotnie nagradzany szef, który jest zwolennikiem filozofii "z pola na stół". Wychowany na wsi, od najmłodszych lat fascynował się gotowaniem opartym na naturalnych produktach. Co więcej, pasjonuje go myślistwo i rybołówstwo, jest też zwolennikiem świadomego żywienia.
Zapowiada się wyjątkowy wieczór! Wydarzenie odbędzie się 25 lutego o godzinie 19:00.
Więcej informacji już wkrótce!