Poznaliśmy konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2020

Poznaliśmy konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2020

Zaczęły się przygotowania do 20., jubileuszowej, edycji Kulinarnego Pucharu Polski - najbardziej prestiżowego w polskim środowisku gastronomicznym konkursu, któremu patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne w Polsce.

O tym jak będzie przebiegać przyszłoroczna edycja Kulinarnego Pucharu Polski w ogromnym zakresie decyduje Rada Programowa. To jej członkowie decydują między innymi o konkursach, których zwycięzcy mogą być nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski. Pod uwagę brane są aspekty związane z technicznym zapleczem konkursów nominowanych oraz ich promocja. Nie bez znaczenia pozostaje także ocena samych uczestników.

Zgodnie z decyzją Rady Programowej KPP, o nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów kulinarnych:

- Kulinarny Rajd Mistrzów, Wrocław

- Konkurs "L'art De la cuisine Martell", Ryn

- Festiwal Kuchni Dworskiej, Zamek w Baranowie Sandomierskim

- Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego, Poznań

- Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"

- Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Szczawno-Zdrój

- Smaki Galicji, Gorajec

- Archimagirus - Zamek Gniew

- Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny, Ustroń

Więcej informacji na temat konkursów: www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.