Poznaliśmy konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2020
Zaczęły się przygotowania do 20., jubileuszowej, edycji Kulinarnego Pucharu Polski - najbardziej prestiżowego w polskim środowisku gastronomicznym konkursu, któremu patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne w Polsce.
O tym jak będzie przebiegać przyszłoroczna edycja Kulinarnego Pucharu Polski w ogromnym zakresie decyduje Rada Programowa. To jej członkowie decydują między innymi o konkursach, których zwycięzcy mogą być nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski. Pod uwagę brane są aspekty związane z technicznym zapleczem konkursów nominowanych oraz ich promocja. Nie bez znaczenia pozostaje także ocena samych uczestników.
Zgodnie z decyzją Rady Programowej KPP, o nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów kulinarnych:
- Kulinarny Rajd Mistrzów, Wrocław
- Konkurs "L'art De la cuisine Martell", Ryn
- Festiwal Kuchni Dworskiej, Zamek w Baranowie Sandomierskim
- Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. R. Jelewskiego, Poznań
- Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"
- Dworzyskowy Konkurs Kuchni Myśliwskiej, Szczawno-Zdrój
- Smaki Galicji, Gorajec
- Archimagirus - Zamek Gniew
- Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny i Święto Baraniny, Ustroń
Więcej informacji na temat konkursów: www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.