Poznaliśmy półfinalistów konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2019

Poznaliśmy półfinalistów konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2019

Jury, spośród ponad 60 zgłoszeń, wybrało uczestników półfinału 15. edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. Odbędzie się on 23 października 2019 roku w Poznaniu.

Znamy już nazwiska półfinalistów 15. edycji konkursu będącego szansą na rozpoczęcie wielkiej kulinarnej kariery. Jury z 65 przesłanych zgłoszeń, w których wyraźnie można było zauważyć wysoki poziom zaproponowanych dań, wybrało 16 półfinalistów Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2019.

Oto lista półfinalistów:

- Czeronek Dominik z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu

- Demska Julia z Branżowej Szkoły I stopnia Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy ul. Kijowskiej 7 w Bydgoszczy

- Fackowska Magdalena z Branżowej Szkoły I stopnia Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy ul. Kijowskiej 7 w Bydgoszczy

- Hablovskyi Yaroslav Zespół Szkół przy ul. M. Konopnickiej w Pułtusku

- Jarmolski Tomasz z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych Technikum nr 8 przy ul.  Stanisława Wyspiańskiej w Bielsku-Białej

- Kata Agnieszka z Zespołu Szkół Gospodarczych przy ul. Spytka Ligęzy w Rzeszowie

- Lubański Marcin z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych Technikum nr 8 przy ul.  Stanisława Wyspiańskiej w Bielsku-Białej

- Meronk Piotr z Zespołu Szkół Agrotechnicznych przy ul. Stefanii Sempołowskiej w Sławnie

- Niziński Wojciech z Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych przy ul. Morskiej w Gdyni

- Oleksy Adam z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Okólnej 35 w Gorzowie Wlkp.

- Pelechaty Daniel z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Okólnej 35 w Gorzowie Wlkp.

- Rogacki Aleks z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu

- Rogoziński Kamil z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie

- Wantrych Dawid z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu

- Wąsik Kacper z Zespołu Szkół nr 5, przy ul. Elsnera w Lublinie

- Wojtkowiak Jakub z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu

Lista rezerwowa: Starzyk Karol z Niepublicznej Branżowej Szkoły I stopnia przy ul. I. Paderewskiego w Kielcach

Tegoroczny półfinał konkursu organizowanego przez Unilever Polska odbędzie się 23 października w Poznaniu przy ul. Bałtyckiej 43.