Poznańscy Kucharze Razem

Poznańscy Kucharze Razem

Poznańscy Kucharze Razem to inicjatywa łącząca Szefów Kuchni prowadzących na co dzień renomowane i wysoko oceniane restauracje w Poznaniu. Pomysł wspólnego gotowania zrodził się podczas kolacji Transatlantyk i zaowocował kolejnymi kulinarnymi spotkaniami w Zagrodzie Bamberskiej, Restauracji Cucina, Restauracji Bazar 1838, Pałacu Mierzęcin oraz Restauracji The Time. Bohaterowie wieczoru to grupa znakomitych Szefów Kuchni znanych z mediów, warsztatów i programów kulinarnych, ale przede wszystkim z pasji do gotowania. Podczas jednego wieczoru zespół Szefów sprawnie pracujących razem w jednej restauracji tworzy dania w  oparciu o hasło przewodnie dla zaproszonych Gości. Efektem wspólnej pracy jest menu degustacyjne składające się z siedmiu dań. Smak każdego dania podkreśla przygotowane specjalnie na tę okazję wino.

JEZIORA, LASY, ŁĄKI | POZNAŃSCY KUCHARZE RAZEM from Dziamski Studio on Vimeo.

 Miejsce: Restauracja Lumiere / Hotel Edison

Zespół: 17 kucharzy

Termin: 22 kwietnia 2017, godzina 20.00

Menu: 7 dań degustacyjnych

Hasło przewodnie: "Jeziora, lasy, łąki"

Gospodarz wieczoru: Chef Jakub Kasprzak

Jakub Kasprzak - Gospodarz VI edycji kolacji Poznańscy Kucharze Razem Chef w Restauracji Lumiere. Młody, zdolny, ambitny, pełen pasji. Odbywał liczne praktyki w restauracjach m.in.: w USA, Kanadzie, Norwegii, Austrii. Brał udział w wielu konkursach kulinarnych. Uczestnik szkolenia w Institut Paul Bocuse w Lyon - Ecully.