Program konferencji

Program konferencji "Bezpieczeństwo żywności"

Śladem lat ubiegłych, Związek Polskie Mięso kontynuuje cykl branżowych spotkań: ,,Bezpieczeństwo żywności - nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną". Poniżej przedstawiamy program konferencji:


I dzień - 14.02.2019
09.00 - 10.00 REJESTRACJA i powitalna kawa
10.00 - 10.10 Oficjalne otwarcie konferencji, Witold Choiński prezes Związku Polskie Mięso
10.10 - 10.50 Wykład inaugurujący Główny Inspektorat Weterynarii
10.50 - 11.30 Funkcjonowanie przedsiębiorstw w dobie występowania chorób zakaźnych zwierząt. lek. wet. Krzysztof Jażdżewski
11.30 - 11.50 Dostosowanie technologii mycia i dezynfekcji do rosnących zagrożeń bezpieczeństwa żywności, Maciej Borys - Dyrektor ds. rozwoju SaneChem
11.50 - 12.00 PYTANIA I ODPOWIEDZI
12.00 - 12.15 PRZERWA KAWOWA
12.15 - 13.00 Rola krajowych laboratoriów referencyjnych PIWet-PIB w Puławach w systemie weterynaryjnej ochrony zdrowia publicznego. dr hab. Krzysztof Niemczuk profesor nadzwyczajny - dyr. PIW-PIB w Puławach
13.00 - 13.20 Bioasekuracja w zakresie ASF od fermy do zakładu, Marcin Strzelczyk, Łukasz Kowalski - CID LINES
13.20 - 13.30 PYTANIA I ODPOWIEDZI
13.30 - 14.30 LUNCH
14.30 - 15.00 Dobrostan zwierząt - jak być jeszcze lepszym? Arkadiusz Wasiczek - dyr. Naukowo - Techniczny Agri Plus
15.00 - 15.20 Co przyniesie 2019 rok branży mięsnej? Jakub Olipra - Ekonomista Departament Analiz Makroekonomicznych Credit Agricole Bank Polska S.A.
15.20 - 15.50 ASF - zasady przemieszczania zwierząt oraz znakowanie mięsa pochodzącego ze stref. dr n. wet. Katarzyna Lasiecka - Pełnomocnik Zarządu ds. Weterynarii CEDROB S.A.
15.50 - 16.00 PYTANIA I ODPOWIEDZI - zakończenie konferencji
18.00 UROCZYSTA KOLACJA
II dzień - 15.02.2019r.
7.00 - 10.00 - śniadanie i wyjazd uczestników