Program Kongresu Szefów Kuchni 2019
9 października 2019 roku w Warszawie odbędzie się kolejna edycja Kongresu Szefów Kuchni. W programie największego spotkania szefów kuchni w Polsce nie zabraknie interesujących oraz merytorycznych wystąpień.
Tegoroczny Kongres Szefów Kuchni odbędzie się 9 października 2019 roku w Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym Expo XXI w Warszawie. Jak co roku w trakcie jego trwania odbywać będą się interesujące wystąpienia osób z branży, poruszające najważniejsze tematy dotyczące roli szefa kuchni.
Program Kongresu Szefów Kuchni 2019 przedstawia się następująco:
9:10 - 9:40 - 7 grzechów głównych szefa kuchni. O czym warto dziś pamiętać w tym zawodzie? - Anna Dębska
9:40 - 10:10 - Szef kuchni - Mistrz, Lider czy Manager? - Marek Skała
10:15 - 10:45 - Skuteczne zarządzanie personelem czyli szef kuchni, który potrafi mądrze wymagać. Stabilny i zgrany zespół na trudnym rynku pracy - Piotr Rogowski
10:45 - 11:15 - Relacje Szefa Kuchni z Menedżerem - podstawa sukcesu restauracji - Rafał Głowacki
11:20 - 11:50 - Pracuję z kosmitą. Współpraca pomiędzy kuchnią a salą. Relacje szefa kuchni z właścicielem i menedżerem. Blaski i cienie - debata
11:50 - 12:05 - Od kuchni wczoraj, do kuchni jutra - Maciej Wroński
13:00 - 13:30 - Rewolucja kulinarna w kontekście trendów, czyli o rozwoju współczesnego rynku, szansach i zagrożeniach. Jak zmienia się gastronomia? Dlaczego i po co? Jak robić biznes i odnaleźć się w nowej trudnej rzeczywistości kulinarnej? - Grzegorz Łapanowski
13:30 - 14:00 - Roślinne dania od kuchni - po co? Jak? Dla kogo? Czy już teraz? Badania, trendy, realizacje - polska gastronomia i rosnąca popularność weganizmu - Maciej Otrębski
14:40 - 15:10 - Kalifornia. Nowe Otwarcie - Tomasz Prange-Barczyński
15:10 - 15:40 - Czy to możliwe, że używająca tańszych produktów restauracja zarobi mniej? Czy wiesz co serwujesz? - Jarosław Uściński
15:40 - 16:15 - Podsumowanie. Popularne trendy - niewiele znacząca moda czy istotny sygnał dla rynku HoReCa - debata
16:20 - 16:50 - Szef kuchni w drodze - plusy i minusy kulinarnej niezależności - Kuba Korczak