Smaki zachodu i wschodu, czyli dwa regiony Polski podczas jednej kolacji

Smaki zachodu i wschodu, czyli dwa regiony Polski podczas jednej kolacji

W piątek 17 marca, mieliśmy przyjemność uczestniczyć w wyjątkowym wydarzeniu. W restauracji The Time zaplanowano wieczór łączący dania z dwóch regionów Polski. Sprawdźcie co przygotował Bogumił Przybylak, szef kuchni w restauracji Młyńska 12 w Poznaniu oraz Piotr Porada, Executive Chef w Hotelu Arłamów.

Poniżej przedstawiamy menu obowiązujące podczas kolacji:

Amuse / Bogumił Przybylak - Kawior, śmietana, gryka

Przystawka zimna / Piotr Porada - Jeleń, żółtko, sardele, opieńki, ogórek

Przystawka ciepła / Bogumił Przybylak - Golonka, seler, pieprz zielony

Danie główne rybne / Bogumił Przybylak - Pstrąg, maślanka, koperek, pyra

Danie główne mięsne / Piotr Porada - Sarna, kurki, bób, porzeczka

Deser / Piotr Porada - Czekolada, piwo, owoce leśne

Serdecznie dziękujemy za zaproszenie!