Spotkanie wokół wołowiny rasy Hereford

Spotkanie wokół wołowiny rasy Hereford

6 lutego w restauracji Pod Niebieniem na poznańskim rynku, odbędzie się spotkanie z hodowcą wołowiny rasy Hereford - Arturem Suchodolskim. Będzie to świetna okazja na kolejne spotkanie z krajowym wytwórcą żywności, degustacje mięs i trunków (m.in.:tatar, pastrami, szarpana wołowina, sparowane wina i wódki) oraz uzupełnienie swojej wiedzy.

Kuchnia pod Niebieniem to produkty bliskie natury i wyjątkowe, co znakomicie potrafi wykorzystać szef kuchni Piotr Mielczarek. Nic więc dziwnego, że w nowej karcie nie brakuje również  tatara z mięsa rasy Hereford. 

Właściciel "Gospodarstwa Stożne" Artur Suchodolski opowie  o wyjątkowości bydła Hereford. Będzie też można spróbować przysmaków przygotowanych przez szefa kuchni Piotra Mielczarka. Część konsumpcyjną dopełni polska wódka oraz czerwone wino. 

Zaproszenia w cenie 50 zł od osoby można rezerwować przez restaurację Pod Niebieniem.