Świąteczne wizyty restauracji w domach gości

Świąteczne wizyty restauracji w domach gości

Poprzez szeroką komunikację ofert świątecznych oraz zestawów upominkowych od współpracujących restauracji, twórcy platformy rezerwacyjnej chcą nie tylko pomóc branży teraz, gdy jest zamknięta, ale też wesprzeć ją w przygotowaniach do ponownego startu po zniesieniu obostrzeń.

W tej chwili do udziału w akcji zgłosiło się kilkanaście restauracji z całej Polski. Można je znaleźć na portalu i w aplikacji MojStolik.pl. Organizatorzy kampanii zachęcają kolejne miejsca do dołączania i tym samym współtworzenia z Gośćmi ich wigilijnych stołów. Podkreślają, że dzięki współpracy portalu z agencją FOR Solutions, świąteczne oferty restauratorów mogą dotrzeć do ponad 100 tysięcy gości.

Aby ułatwić skorzystanie z ofert, portal utworzył specjalną, dedykowaną podstronę, na której chętne osoby znajdą wspomniane MENU świąteczne z różnych miejsc, szczegóły dotyczące jego zamawiania, a także prezentację w formie zdjęć i wizytówki restauracji.

- Media społecznościowe, obecność na portalach do zamawiania jedzenia czy rezerwowania stolików w restauracjach, jak u nas, prowadzenie blogów kulinarnych oraz współpraca z mediami branżowymi to obecnie must-have każdego restauratora, który walczy o to, by Goście o nim nie zapomnieli. Dlatego postanowiliśmy użyczyć restauracjom naszych narzędzi marketingowych, włącznie z SMS-ami, mailingami i newsletterami, aby z ich ofertami dotrzeć do jak najszerszego grona osób. Dzięki temu wszyscy - my, restauracje, szefowie kuchni i goście będziemy tworzyć wspólne świąteczne stoły - opowiada Klaudiusz Kobylecki.

Oferty prezentowane przez restauracje są różnorodne. Poza tradycyjnym karpiem w galarecie, czerwonym barszczem z uszkami z grzybami czy kutią, można spróbować śmiałych i oryginalnych połączeń, jak np. tatar z turbota z Oberży pod Czerwonym Wieprzem w Warszawie lub orientalna zupa rybna na wywarze z ośmiornicy z łososiem z restauracji Malika w Gdyni. Wszystko po to, by każdy mógł spróbować dań ze swojej ukochanej restauracji, które będzie pasowało do jego wymarzonej wizji Świąt. Restauracje oprócz dostarczenia do domów świątecznych potraw, umożliwiają zamówienie upominków dla bliskich. W pakietach goście mogą znaleźć wiele ciekawych produktów: wyselekcjonowane wina, przygotowane przez Szefów Kuchni praliny i słodkości, autorskie smaki i przetwory zamknięte w  ładnych, obrendowanych opakowaniach i wiele ciekawych produktów, których mogliśmy spróbować do tej pory tylko na miejscu. Atrakcyjne oferty oraz starania restauracji mają nie tylko zachęcić do korzystania z ich ofert, ale także przypomnieć Gościom, jak ważne w ich codziennym życiu są ulubione miejsca, ukochane smaki i restauracyjna atmosfera. Do akcji wciąż mogą dołączać kolejne lokale gastronomiczne.