Trzy nowe koncepty w Fabryce Norblina

Trzy nowe koncepty w Fabryce Norblina

W największej strefie gastronomicznej w Polsce zostały otwarte trzy nowe koncepty. Zasiliły one tym samym ofertę Fabryki Norblina w Warszawie, której strefa gastronomiczna liczy w całości blisko 10 000 mkw. Każdy z lokali reprezentuje inne smaki i doznania, jednakże razem idealnie uzupełniają ofertę kompleksu. Nowo otwarte lokale, Bibi's, the Bakery i Wine First, zajęły ostatnie wolne lokale w budynku Verit.

Bibi's Cafe & Bar to lokal, który swoim wnętrzem tworzy klimat rodem z kultowych restauracji z Londynu i Paryża. W ofercie znaleźć aromatyczną kawę oraz brunchowe klasyki, niezależnie od godziny - ekologiczne jajka przyrządzone na kilkanaście sposobów, wykwintne sałaty, pieczonego kalafiora z puree orzechowym albo pulchne pancakes z sosem ze świeżych jagód. Wieczorem Bibi?s oferuje szeroką gamę koktajli na podstawie świeżo wyciskanych soków, kieliszek biodynamicznego wina czy też mimo podanej z lodami na patyku z soku z soczystych pomarańczy. Wszystko jest zdrowe i od lokalnych dostawców, natomiast kompozycja posiłków sprawia, że goście czują się lekko i swobodnie.

- Chcieliśmy, żeby Bibi's było miejscem spotkań, w którym obsługa jest uśmiechnięta, wnętrza są przytulne i stworzone z dbałością o każdy detal, a nasi goście czują się zaopiekowani. Wspólne smakowanie oraz niekończące się toasty i rozmowy, którym towarzyszy świeżo wypiekane za rogiem pieczywo oraz potrawy z najlepszych produktów - tak można podsumować nasz koncept. Bibi's powstało z pasji do zdrowego gotowania i dzielenia się tym, co najlepsze w formule all day long. Rano budzimy aromatem kawy, w południe orzeźwiamy świeżo wyciskanymi sokami, a wieczorami zapraszamy na autorskie koktajle - podsumowuje Marta Motz, pomysłodawczyni oraz właścicielka Bibi's.

O udany początek dnia dla pracowników i gości Fabryki Norblina zadbają piekarze z the Bakery. Jest to nowy koncept piekarni rzemieślniczych, której bogata oferta składa się z pieczywa na zakwasie, bagietek, chałek, croissantów, drożdżówek, bułek oraz wielu innych wypieków - czyli wszystkiego tego, co o poranku smakuje najlepiej. Wszystkie wyroby zawierają tylko naturalne składniki i w całości tworzone są na miejscu. The Bakery to połączenie kreatywności i wieloletniego doświadczenia, które właściciel konceptu zdobywał nie tylko w Polsce, ale i zagranicą.

- W piekarstwie i życiu ważne jest ciągłe poszerzanie wiedzy i patrzenie na świat szeroko otwartymi oczami. Właśnie dzięki takiej filozofii powstało miejsce, w którym można nie tylko kupić doskonałej jakości wyjątkowe wypieki. To także miejsce, które tworzy więzi i promuje naturalne piekarstwo, łączy ludzi i dostarcza im radości, a przyjazna atmosfera sprawia, że klienci czują się u nas jak w domu - mówi Adam Rzeźnik, właściciel i szef the Bakery.

Trzecim nowym lokalem jest Wine First - głównym bohaterem tego miejsca jest dobre wino, choć goście posmakują także odpowiednio dobranych do niego przekąsek. Wnętrze stworzono z naturalnych materiałów i kolorów, drewna, kamienia i roślin. Twórcą wine baru już jeden z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce, Arkadiusz Kurowski.

- Tworząc Wine First, chcieliśmy, by było to miejsce dla każdego. W karcie znajdują się więc wina podążające za obecnymi trendami, nisko interwencyjne, biodynamiczne, pomarańczowe czy niefiltrowane, ale również klasyki ze znanych regionów od cenionych producentów. Wszystko otulone przyjaznym i jednocześnie profesjonalnym serwisem oraz pięknym wnętrzem. Food sharing i comfort food to dwa hasła odzwierciedlające gastronomiczną stronę naszego konceptu - wyjaśnia Arkadiusz Kurowski.