Wielkanocne przysmaki według szefa kuchni restauracji Nova Wola

Wielkanocne przysmaki według szefa kuchni restauracji Nova Wola

Święta Wielkanocne już niebawem, a wraz z nimi - czas rodzinnych spotkań oraz pierwsze powiewy wiosennego, ciepłego powietrza. Na wspólnym stole nie może zabraknąć tradycyjnych potraw, których wyjątkowy smak i aromat przywodzą na myśl radosne świętowanie w gronie najbliższych.

Tym samym szef kuchni restauracji z polską kuchnią, Paweł Suchenek, zdradza przepisy na dania, których receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie doskonale wprowadzają w wielkanocny nastrój. Gwarantujemy, że zachwycą Twoich gości!

Wielkanoc to czas, kiedy na polskich stołach pojawiają się potrawy, których zapach i smak od razu kojarzą nam się ze świętami. Wiele z nich to kulinarne skarby, które stanowią nieodłączną część naszej kultury i tradycji. Z łatwością włączysz je do swojego świątecznego menu - wystarczy, że skorzystasz ze sprawdzonego przepisu i dobrej jakości składników.

- Kuchnia polska to prawdziwa kopalnia smaków i aromatów. Przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie tworzą wyjątkowe kulinarne dziedzictwo. Wśród nich znajdują się m.in. mazurki, babki czy też jajka w różnych wersjach - od malowanych po faszerowane. Każda z tych potraw ma swoją historię, symbolikę i niepowtarzalny smak. Możemy czerpać z nich mnóstwo inspiracji, eksperymentować i przenosić na własne stoły - informuje Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Z tej okazji publikujemy przepis na Paschę wielkanocną według Pawła Suchenka. (sekcja "Przepisy")