
Wyjątkowy festiwal kuchni japońskiej
Z okazji wprowadzenia nowego menu, KOKU Sushi zaprasza na wyjątkową kulinarną ucztę. Od 30 maja do 30 czerwca można będzie wybrać jeden z dwóch festiwalowych zestawów, składających się z przystawki, rolki sushi i deseru. Są to autorskie i nowoczesne propozycje, stworzone przez sieciowych sushi masterów.
Festiwalowe pozycje czekać będą na gości we wszystkich restauracjach KOKU Sushi. Co ważne, są to dania premium, na co dzień nie dostępne w standardowej ofercie.
- Zapraszamy fanów najlepszej japońskiej kuchni do spróbowania potraw, które zabiorą ich w prawdziwą kulinarną podróż. Zaskakujące połączenia tekstur i aromatów, najwyższej jakości składniki i nowoczesna forma podania. Festiwal KOKU to nasza odpowiedź na oczekiwania konsumentów, którzy po prostu poszukują czegoś więcej, lubią eksperymentować i są otwarci na poznawanie nowych smaków - zachęca Mariusz Olechno, współwłaściciel KOKU Sushi.
Z czego składają się festiwalowe pozycje? W pierwszym menu goście będą mogli na przystawkę spróbować gunkan z łososiem i kremem lemon pepper, zaś na danie główne - łososia tataki w karmelizowanym sosie unagi, przykrytego kataili z leggo słodkim sosem śliwkowym. Druga opcja menu zakłada jako przystawkę gunkan z vegan łososiem i kremem lemon pepper oraz na danie główne dragon roll z vegan tuńczykiem i awokado, pokryty palonym tempehem w sosie teriyaki i chipsami z korzenia lotosu. W obu menu deser jest ten sam - lava cake z kawałkami czekolady.
Oferta festiwalowa dostępna będzie w każdym lokalu KOKU Sushi, z wyłączeniem pointów. Aby skorzystać z tego wyjątkowego menu należy dokonać rezerwacji telefonicznej minimum dzień wcześniej. Liczba miejsc jest ograniczona.
- Festiwal KOKU organizujemy po raz pierwszy. Mamy nadzieję, że taka formuła przypadnie do gustu naszym gościom i wydarzenie zostanie z nami na dłużej, jak np. Noc Sushi. Festiwal to wyjątkowa okazja, aby zaprosić kogoś bliskiego do restauracji i zjeść kolację starannie skomponowaną przez najlepszych i nagradzanych sushi masterów sieci - mówi Magdalena Matejczuk, manager sieci.
KOKU Sushi jest jedną z największych sieci sushi barów w Polsce, która działa w modelu franczyzowym. Obecnie funkcjonuje niemal 50 punktów w całym kraju.