Włoska restauracja bez pizzy - to możliwe!

Włoska restauracja bez pizzy - to możliwe!

Jest w Warszawie miejsce, które prowadzi para pasjonatów od lat podróżujących po Włoszech w poszukiwaniu najlepszych produktów, a także atmosfery rodem z włoskich barów. To właśnie w Tutto Bene Italian Bistro  możemy zjeść trufle, karczochy lub ośmiornice prosto z Sardynii. W restauracji dostępna jest szeroka gama sycylijskich, piemonckich czy apulijskich win i duży wybór prosecco.

Włoska kuchnia jest uwielbiana przez Polaków. Kochamy włoskie jedzenie, ale też ludzi, którzy tworzą ten klimat i ich podejście do życia. Włoskie "la dolce vita" to radość, spotkania z bliskimi i docenianie otaczającego nas piękna. Jest to również umiejętne zarządzaniem czasem wolnym, tak aby każdą chwilę spędzać miło, przy dobrym jedzeniu i w przyjemnej atmosferze.

Tutto Bene Italian Bistro, stworzone przez Paulinę i Roberta Głozaków, jest kwintesencją włoskich klimatów. Restauracja zaprasza do wspólnego biesiadowania we włoskim stylu przez cały dzień. Od samego rana można wypić najlepszą włoska kawę w duecie domowych ciast, głównie pysznego tiramisu. Jest to miejsce, w którym można odbyć wiele spotkań, tych towarzyskich, rodzinnych, jak i biznesowych. Wszystko w akompaniamencie włoskiej muzyki.

Właściciele Tutto Bene Italian Bistro słyną ze sklepu z włoskimi delikatesami i winem na warszawskim Bazarze Olkuska. Dzięki swojemu doświadczeniu stworzyli miejsce rodem z włoskich miejsc. Bazują bowiem na włoskich produktach, które sami regularnie wyszukują i sprowadzają z Włoch. Dzięki temu Polacy mogą kosztować włoskich smaków, dotąd niedostępnych w Polsce.

Paulina Głozak, właścicielka Tutto Bene Italian Bistro zaprasza gości deklarując, że sprowadzane produkty są najlepszej jakości, jak na przykład najlepsza ośmiornica prosto z Sardynii, świeże białe trufle z Molise oraz dojrzewające wędliny. Właścicielom zależy, by Goście doceniali zarówno jakość serwowanych dań, jak i ich prostotę.

Zaskakujące, że w ofercie Tutto Bene Italian Bistro nie ma pizzy, co jest absolutnym ewenementem na skalę włoskich restauracji w Polsce. Menu zostało oparte na lokalności i sezonowości, znajdziemy natomiast całą gamę świeżych owoców morza, wśród nich m.in. smażone kalmary w sosie aioli, mule z dodatkiem pietruszki czy krewetki serwowane z peperoncino. Nie tylko brak pizzy jest wyróżniającym atutem, ale również i to, że w lokalu serwowane są pasty: spaghetti z bottargą (suszoną ikrą ryby cefala), cacio e pepe (tradycyjny rzymski makaron), carbonara serwowana bez śmietany czy spaghetti alle vongole. Goście mogą wybierać także spośród wielu przystawek.

 

Wyznacznikiem włoskiej kuchni jest także bogata karta win. Również i tego mogą spróbować Goście odwiedzający Tutto Bene Italian Bistro. W ofercie znajduje się ponad 100 rodzajów win w butelkach, jak i win serwowanych na kieliszki. Karta win prezentuje wiele win, w tym m.in. Piemont, Sycylię, Sardynię, Wenecję, Kalabrię czy Aostę. Włochy są zróżnicowane także w kwestii winiarstwa.

 

Podstawą klasycznej włoskiej kuchni są makarony. W tym celu właściciele Tutto Bene Italian Bistro postanowili dać szansę skosztowania tych przysmaków również osobom unikającym glutenu, dla których kuchnia włoska była dotychczas w dużej mierze niedostępna. Dzięki temu klasyczną pastę możemy zamienić na wersję bezglutenową, dzięki której nawet ograniczający pszenicę będą mogli cieszyć się przyjemnym wieczorem we włoskim stylu.