
Za nami premiera Żółtego Przewodnika Gault&Millau
Za nami VI Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Tym razem, na zaproszenie Województwa Mazowieckiego, Warszawskiej Organizacji Turystycznej oraz Miasta Warszawy, gospodarzem największej kulinarnej Gali w Polsce była stolica naszego kraju. W poniedziałek poznaliśmy tegorocznych laureatów Gault&Millau Polska.
Jak co roku podczas Gali wyłoniono najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody zostałyprzyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Najcenniejszy dyplom, z tytułem Szefa Roku, do tej pory został wręczony Andrei Camastrze, Wojciechowi Modestowi Amaro, Pawłowi Oszczykowi, Witkowi Iwańskiemu i Markowi Flisińskiemu. Do tego grona dołączył Dariusz Barański otrzymując tytuł Szefa Roku 2020.
Tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej powędrował do Rafała Kowalczyka. Młodym Talentem 2020 został Rafał Grzegorzek, a Szefem Jutra 2020 Łukasz Budzik. Tytuł Kobiety Szef 2020 zdobyła Flavia Borawska.
Wszystkim nagrodzonym sefdecznie gratulujemy!
Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2020 - to kulinarna mapa Polski. Jest ogólnopolskim źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika.