Zbliża się siódma edycja Targów Książki Kulinarnej

Zbliża się siódma edycja Targów Książki Kulinarnej

Kiedy podróżuję jem, kiedy jem podróżuję - Marta Gessler nie wyobraża sobie rozdzielenia tych dwóch dziedzin, stąd hasło 7. Targów Książki Kulinarnej to PODRÓŻU-JEMY. Wydarzenie odbędzie się w Centrum Sztuki Współczesnej U-jazdowski w dniach 19-21 lipca.

Podróżowanie za smakiem może mieć różne kierunki, czasem za kulinarnymi doznaniami przemierzamy wiele krajów i tysiące kilometrów, a niekiedy najlepsze rzeczy znajdujemy w najbliższej okolicy. Bardzo często jest to wyprawa sentymentalna, pogoń za wspomnieniem sprzed lat, próba odnalezienia potrawy serwowanej przez babcię.

Na Targach Książki Kulinarnej wyruszymy w każdą z tych podróży. Będziemy eksplorować kuchnie z najdalszych zakątków świata, z północy i z południa, poznawać najdziwniejsze przysmaki z różnych regionów Polski, zastanawiać się dlaczego pokochaliśmy ramen i hummus, a ostrygi wciąż nie znajdują u nas wielu zwolenników. Będziemy chwalić się swoimi kulinarnymi pamiątkami z podróży, wśród których bardzo często znajdują się książki o gotowaniu, ale nie tylko.

Uczestnicy Targów dowiedzą się, jakie najdziwniejsze rzeczy związane z jedzeniem przywieźli ze swoich eskapad goście Marty Gessler.

Warszawa - ramen, Buenos Aires - Kofte, Rzym - bao, Monachium - placki, Tokio - hummus, Berlin - buldogi, Stambuł - risotto,Taipei - musaka, Bejrut - kimchi, Sydney - gulasz, Paryż - ceviche, Tanger - pasta, Madryt - ziemniak - na Targach Książki Kulinarnej poszukamy rzeczy i smaku, który jest znany każdemu niezależnie od szerokości geograficznej.

Oprócz możliwości zakupienia książek kulinarnych najlepszych wydawnictw, Targi Książki Kulinarnej są okazją do spotkania najpopularniejszych postaci ze świata gastronomii - pasjonatów, ekspertów, kulinarnych podróżników, szefów kuchni i restauratorów oraz oczywiście autorów książek. Nie zabraknie spotkań wokół najnowszych publikacji, warsztatów, a przede wszystkim inspirujących rozmów.

Tegoroczna edycja Targów Książki Kulinarnej jest biletowana.

Cena biletu - 10 zł

Dzieci do lat 12. - wstęp na wydarzenie jest wolny

Bilety upoważniają do wstępu na aktualne wystawy w Centrum Sztuki Współczesnej U-jazdowski oraz SMEG wyciskany na żywo ze świeżych owoców.

Targi Książki Kulinarnej

19-21 lipca 2019 (piątek-niedziela)

Centrum Sztuki Współczesnej,  ul. Jazdów 2, Warszawa

Więcej informacji:

www.targiksiazkikulinarnej.pl

www.instagram.com/qchniaartystyczna/

www.qchnia.pl