Znamy zwycięzców

Znamy zwycięzców "Arte Culinaria Italiana"!

W sobotę 11 marca 2023 roku do Green Mountain Hotel ***** w Karpaczu zawitała włoska kuchnia. Za nami szesnasta edycja konkursu "Arte Culinaria Italiana".

Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiło się 18 zespołów z całej Polski, spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 ekip:

1. Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel - Niemcza

Dmytro Ostapyshen, Bartłomiej Błaszczyk

2.Restauracja Dziurka od klucza - Warszawa

Wojciech Kapusta, Yourii Haliak

3.Hotel Restauracja Adria - Ruda Śląska

Grzegorz Spyra, Łukasz Smela

4.Restauracja Dwór Liczyrzepy - Karpacz

Marcin Kosmala, Bartosz Rybiałek

5.Restauracja Lemon - Gródek nad Dunajcem

Dominik Jeleński, Wojciech Bąba

6.Restauracja Loft - Gostyń

Artur Mendyka, Weronika Dulas

7.Restauracja Mamma Mia - Karpacz

Paweł Kucharski, Kamil Kowal

8.Mixtrura by Roman Serdiuk - Poznań

Roman Serdiuk, Ihor Skibin

9.Restauracja Miodowa- Dzierżoniów

Maksym Trushkin, Emil Buszyński

10.Fabryka Wełny Hotel &SPA - Pabianice

Michał Bielecki, Piotr Szaliński

11.Basico-Restauracja Scena Cegielnia- Radzymin

Jakub Zięba, Marcin Oleksiak

12.Restauracja Zmyślona Centrum Trzy Jeziora- Wieleń Zaobrzański

Konrad Kistela, Mukesh Singh

Zwycięskie drużyny

Pierwsze miejsce przyznano zespołowi z restauracji Miodowa-Dzierżoniów - Maksym Trushkin i Emil Buszyński.

Z kolei drugie miejsce przyznano  restauracji Loft w Gostyniu - Artur Mendyka i  Weronika Dulas.

Na trzecim uplasowała się restauracja Lemon - Gródek nad Dunajcem - Dominik Jeleński i Wojciech Bąba.

Uczestników konkursu dla profesjonalistów oceniało profesjonalne i wymagające grono jurorów. Jurorzy pod uwagę wzięli dwa dania konkursowe: pierwsze danie  z obowiązkowym użyciem makaronu lub ravioli i dowolnych składników oraz drugie danie mięsne z obowiązkowym użyciem rostbef bez kości SNS i dowolnych składników.

Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy!

Zdj. Marcin Kaźmieruk Fotografia