
Znamy zwycięzców "Arte Culinaria Italiana"!
W sobotę 11 marca 2023 roku do Green Mountain Hotel ***** w Karpaczu zawitała włoska kuchnia. Za nami szesnasta edycja konkursu "Arte Culinaria Italiana".
Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiło się 18 zespołów z całej Polski, spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 ekip:
1. Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel - Niemcza
Dmytro Ostapyshen, Bartłomiej Błaszczyk
2.Restauracja Dziurka od klucza - Warszawa
Wojciech Kapusta, Yourii Haliak
3.Hotel Restauracja Adria - Ruda Śląska
Grzegorz Spyra, Łukasz Smela
4.Restauracja Dwór Liczyrzepy - Karpacz
Marcin Kosmala, Bartosz Rybiałek
5.Restauracja Lemon - Gródek nad Dunajcem
Dominik Jeleński, Wojciech Bąba
6.Restauracja Loft - Gostyń
Artur Mendyka, Weronika Dulas
7.Restauracja Mamma Mia - Karpacz
Paweł Kucharski, Kamil Kowal
8.Mixtrura by Roman Serdiuk - Poznań
Roman Serdiuk, Ihor Skibin
9.Restauracja Miodowa- Dzierżoniów
Maksym Trushkin, Emil Buszyński
10.Fabryka Wełny Hotel &SPA - Pabianice
Michał Bielecki, Piotr Szaliński
11.Basico-Restauracja Scena Cegielnia- Radzymin
Jakub Zięba, Marcin Oleksiak
12.Restauracja Zmyślona Centrum Trzy Jeziora- Wieleń Zaobrzański
Konrad Kistela, Mukesh Singh
Zwycięskie drużyny
Pierwsze miejsce przyznano zespołowi z restauracji Miodowa-Dzierżoniów - Maksym Trushkin i Emil Buszyński.
Z kolei drugie miejsce przyznano restauracji Loft w Gostyniu - Artur Mendyka i Weronika Dulas.
Na trzecim uplasowała się restauracja Lemon - Gródek nad Dunajcem - Dominik Jeleński i Wojciech Bąba.
Uczestników konkursu dla profesjonalistów oceniało profesjonalne i wymagające grono jurorów. Jurorzy pod uwagę wzięli dwa dania konkursowe: pierwsze danie z obowiązkowym użyciem makaronu lub ravioli i dowolnych składników oraz drugie danie mięsne z obowiązkowym użyciem rostbef bez kości SNS i dowolnych składników.
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy!
Zdj. Marcin Kaźmieruk Fotografia