FRYTURA BEZ OLEJU PALMOWEGO

FRYTURA BEZ OLEJU PALMOWEGO

Najwyższej jakości wysokooleinowy olej słonecznikowy Alto Oleico Master Express łączy w sobie wysoką wydajność smażenia, odporność na utlenianie i degradację, zachowując jednocześnie najcenniejsze walory odżywcze. Jedynym składnikiem jest olej z nasion słonecznika wysokooleinowego, pozyskiwany z wyselekcjonowanej odmiany tej rośliny, która charakteryzuje się cennym składem kwasów tłuszczowych w porównaniu ze zwykłymi uprawami. Zawiera znacznie wyższy udział kwasu oleinowego o zawartości 85 proc., bogaty w tłuszcze nienasycone. Zawartość kwasu oleinowego pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi w codziennej diecie. Wysoka zawartość kwasu oleinowego daje gwarancję trwałości oleju, odporności na wysoką temperaturę (punkt dymienia 230°C), niewielkie straty podczas smażenia oraz chrupkość i niskie wchłanianie w produkt.