Jesiotr - wielki powrót na polskie stoły

Jesiotr - wielki powrót na polskie stoły

Już od roku trwa projekt, realizowany przez Organizację Producentów Ryb Jesiotrowatych i jej członków, polegający na rozpowszechnieniu konsumpcji, a także wiedzy o jesiotrze - ryby w przeszłości bardzo cenionej i poszukiwanej, a dzisiaj zapomnianej i nieznanej. Dzięki działaniom Organizacji jesiotry ponownie pojawiły się w restauracjach i zyskują uznanie kolejnych szefów kuchni. To nie wszystko - kierowane są także do osób indywidualnych, m.in. w postaci darmowych warsztatów kulinarnych oraz promocji producentów. Projekt prezentuje możliwości przygotowania i podania jesiotra, ale także gwarantuje jego najwyższą jakość - m.in. dzięki skróconemu łańcuchowi dostaw, a także możliwości zakupu świeżej ryby oraz kawioru wprost od dostawcy - z gospodarstw rybackich do restauracji i na nasze stoły. Więcej informacji na: jesiotrowate.torun.pl